Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Voda (foto Wikipedia)

‘Usred grada nam zatvaraju vodu već drugi dan, a nigdje obavijesti…’

Voda (foto Wikipedia)

voda kap

– U tri dana smo ostali bez vode dva puta po gotovo čitav dan. Usred grada. A nitko nam ništa nije rekao. Zovem ja Vodovod, a oni kažu: mi imamo obavijest samo za Teslinu ulicu. Zamisli ti, oni ni ne znaju gdje su zatvorili vodu… Kažu i da je obavijest bila na radiju. Ma kojem radiju? Ja ne slušam nonstop radio. Jesam penzioner, ali mlađi, pa se služim i internetom. Nigdje nema obavijesti. Pa jel su mogli nalijepiti na zid koji papir, a na njemu obavijest: neće biti vode od tada do tada. Pa susjedi koji bi vidjeli bi jedni drugima rekli. Pripremili bi se. Nalili bi kantu vode. Susjedi je skoro crkla mašina za robu, ostala bez vode… A čujem da im je voda tekla cijeli dan nizbrdo dok su nešto spajali, nisu je mogli ni zatvoriti. Isteklo je tko zna koliko vode… – uznemiren se požalio portalu TRIS Z. Junaković iz šibenske četvrti Varoš.

Junaković je slabije pokretan, veli, pa mu posebno teško pada neodgovornost nadležnih službi jer ‘nisu u stanju niti obavijestiti građane o tome da će im zatvoriti vodu’. Moli da nešto napišemo o tome, pa to i činimo.

Provjerili smo, obavijest o privremenom isključenju iz vodovodne mreže tog dijela grada nije se mogla pročitati niti na internetskim stranicama komunalnog poduzeća Vodovoda i odvodnje, niti je to viđeno na stranicama Grada Šibenika. Doista, ni u centrali Vodovoda nisu imali cjelovitu informaciju o tome koji dijelovi grada neće imati vode, pa je ljutnja Šibenčana posve opravdana. Obavijest o tome je pročitana na Županijskom radiju Šibenik, kažu, no to očito nije dovoljno za pravodobno i pravovaljano informiranje građanstva. Zbog čega u Vodovodu i odvodnji nemaju praksu makar zalijepiti plakatiće s obavijesti o zatvaranju vode ili zbog čega nemaju niti na svojim internetskim stranicama odgovarajuću servisnu informaciju, zasad nismo uspjeli doznati.


VEZANE VIJESTI