Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Predsjednik ŽO HDZ-a Ante Kulušić (Foto H. Pavić)

Šef ŽO HDZ-a u Šibeniku pozvao premijera na predbožićnu ostavku!

Predsjednik ŽO HDZ-a Ante Kulušić (Foto H. Pavić)

Saborski zastupnik i šef ŽO HDZ-a u Šibeniku, Ante Kulušić, pozvao je danas, s konferencije za novinare, predsjednika Vlade Zoran Milanovića  da “građanima Hrvatske uruči najljepši poklon za Božić- da podnese ostavku”. Kulušića ljuti što u ovako teškom gospodarskom stanju u državi mediji predsjednika države Ivu Josipovića propitkuju o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu i našoj reprezentaciji, umjesto da ga pitaju zašto ne saziva Vladu radi rasprave o gospodarskoj situciji.

Konferencija ŽO HDZ-a Goran pauk, Ante Kulušić, Željko Burić i Tomislav Vrdoljak (3)

– Svima je vidljivo- smatra Kulušić- da je Plan 21 Kukuriku koalicije  propao i da je gospodarska situacija u zemlji katastrofalna, a na Zavodu za zapošljavanje čak 355.974 nezaposlenih. “Nažalost”- ocjenjuje Kulušić- “hrvatska vlada je nesposobna i vjerojatno nikakva rekonstrukcija ne bi dala bolje rezultate”, i zato apelira na premijera da – odstupi!

HDZ je spreman za takav razvoj događaja, poručio je čelnik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije, najavljujući kako “zajedničari” u petak organiziraju Demokratski gospodarski forum na kojem će, napokon, predstaviti osnovne elemente svoga gospodarskog programa.

Kulušić: HNS bi po Hrvatskoj mogao držati predavanja o političkoj korupciji…

Kulušić se, također obrušio na ministricu kulture, HNS-ovku Andreu Zlatar Violić koja je, za nedavnog boravka u Šibeniku na izbornoj skupštini HNS-a županije, uz ostalo, izjavila kako je HNS često bio ispred svoga vremena, pa su tako, kazala je, prvi zagovarali ulazak Hrvatske u EU, a poslije su drugi sebi pripisivali zasluge za to.

– Zasigurno su to činili po Londonu, jer po Hrvatskoj 90-ih i nisu bili baš glasni- uzvratio je Kulušić. Ironizirao je i kritičke opaske ministrice  o korupciji te izjavu kako će HNS radije izgubiti sljedeće izbore nego prekršiti svoja načela.

– Održala je ministrica tako predavanje o korupciji i sukobu interesa, pretpostavljam zbog vlastitog iskustva koje ima- reći će Kulušić i pojasniti: – Uvažena ministrica prva je dužnosnica koju je Povjerenstvo za sukob interesa prijavilo DORH-u zbog kršenja Zakona o spriječavanju sukoba interesa.Radilo se o neprebacivanju vlasničkog udjela od 6,67 posto koji je ministrica imala u tvrtki  Druga strana d.o.o., nakladniku časopisa Zarez.Ta je tvrtka, u suvlasništvu ministrice, u njezinu mandatu, po natječajima za javne potrebe u kulturi od Ministarstva kulture dobila ukupno 1,2 milijuna kuna. Kako bi sve ostalo u obitelji- dodao je zajedljivo zastupnik HDZ-a- u Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo, koje odlučuje o dodjeli sredstava, imenovala je osobu koja je također imala 6,67 posto suvlasništva u Zarezu. Ponavljam stoga pitanje ministrici koja su to načela koja ih vode. Oni bi- zaključio je- po Hrvatskoj mogli držati predavanja o političkoj korupciji, pogodovanju, klijentelizmu ili karijerizmu visokopozicioniranih pojedinaca na štetu stranke, što je, između ostalog, kao razloge ostavke naveo i predsjednik tišnjanske podružnice HNS-a.

Vlada je isprovocirala antićirilićni referendum

– Mislim da je hrvatska Vlada svojim “silovanjem” dvojezičnih tabli u Vukovaru izazvala Stožer za obranu Vukovara i isprovocirala referendum o dvojezičnosti. Da su poštovali članak 8. hrvatskog Ustava koji daje prava i većini i manjinama, referenduma ne bi bilo- tvrdi Kulušić komentirajući reteriranje šefa HDZ-a Tomislava Karamarka o antićirilićnom referendumu kojega sada, nakon snažne javne i osobne podrške, naziva nepotrebnim.

– Ne mogu komentirati što je predsjednik HDZ-a rekao, ali znam da HDZ poštuje prava svih, bilo da su pripadnici većine ili manjine. Činjenica je da je Vlada na silu htjela postavljati dvojezične table u Vukovaru i time je dovela do referenduma- izjavio je Kulušić.

 

 

 


VEZANE VIJESTI