Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
UKRATKO

Sedam božićnih mega-razglednica za šibenske prijatelje u inozemstvu

 

 Mališani u šibenskim vrtićima i školama ove su godine  dobili jedinstvenu predbožićnu priliku. Gradovima prijateljima Šibenika poslat će sedam božićnih mega-razglednica, veličine jedan za dva metra, ispisanih najljepšim željama i porukama Šibenčana njihovim prijateljima u inozemstvu, a pravo prvenstva u kreiranju poruka dobili su upravo najmlađi.

Organizacijski tim Nove u Docu koja je i osmislila projekt, zajedno s predstavnicima Grada, s jedom od razglednica  posjetili su danas osnovnu školu Faust Vrančić i pozvali učenike 3 a razreda da i oni svojim porukama i željama za Božić i Novu godinu obraduju  prijatelje Šibenika.

Razglednice promoviraju grad Šibenik i njegove ljepote,  njeguju  blagdanski duh u ovo posebno doba godine, a poslat će se u inozemstvo kao svojevrsna pozivnica svim šibenskim gradovima prijateljima  , da posjete iduće godine stari Krešimirov grad, upoznaju njegove običaje i tradiciju, odnosno da dožive Advent i Novu godinu u Šibeniku.

Jedna od sedam razglednica od danas je u Dalamare centru u sklopu Zimograda, a od subote (21. prosinca) preostalih šest razglednica bit će u „điru“ po staroj šibenskoj jezgri, kada će svi zainteresirani građani dobiti priliku pridružiti se svojim božićnim čestitkama i porukama.

Svih sedam gradova prijatelja grada Šibenika informirano je o ovoj jedinstvenoj akciji i s veseljem iščekuju svoju razglednicu . A sretni dobitnici su Voiron (Francuska), Herford (Njemačka), Humenne (Slovačka), Bassano del Grappa (Italija), Civitanova Marde (Italija), Veszprem i San Benedetto del Tronto.

Osim učenika OŠ Faust Vrančić, i djeca u vrtiću Varoš, uključila su se u akciju crtanjem božićnih i šibenskih motiva.

Lea iz 3a razreda OŠ Faust Vrančić napisala je danas svoju poruku: „Sretan Božić i Nova godina! Dragi prijatelji posjetite ovaj naš prelijepi grad Šibenik.“ Tko se na takvu iskrenu Leinu poruku može oglušiti…

 


VEZANE VIJESTI