Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
POLITIKA
Anita Bara predlaže amandman za poticanje ženskog poduzetništva

Anita Bara predlaže amandman za poticanje ženskog poduzetništva

 Uoči sutrašnje sjednice šibensko-kninske Županijske skupštine Županijska vijećnica SDP-a Anita Bara najavila je podnošenje amandmana na proračun: ‘Tražim da se iz županijskog proračuna izdvoji 100.000 kuna za razvoj ženskog poduzetništva’.

Anita Bara 013

– Žene su najbrojnije među nezaposlenima, a najmalobrojnije među poduzetnicima. Žene treba dodatno motivirati i kroz uspješne primjere iz prakse pokazati da moguće biti poduzetnica i u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji u kojoj je samozapošljavanje možda jedina šansa da ostvare svoje poslovne ambicije. Vrijeme je, stoga, da i Šibensko-kninska županija proračunom podupre razvoj ženskog poduzetništva – rekla je Anita Bara na konferenciji za novinare u srijedu.

– Sutra ću Županijskoj skupštini podnijeti amandman na proračun kojim ću tražiti da se osigura 100.000 kuna bespovratnih sredstava za projekt razvoja ženskog poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji, po uzoru na Splitsko-dalmatinsku županiji, te gradove Split i Dubrovnik. Radi se o sredstvima koja već postoje u proračunu i predviđena su za poduzetništvo. Za početak, to bilo deset tisuća kuna za svaku poduzetnicu za razdoblje od godine dana, a novac bi bio namijenjen uređenju poslovnog prostora, nabavi opreme, izobrazbi, uređenju internetskih stranica, pa i čuvanju djece – rekla je Bara.


VEZANE VIJESTI