Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
POLITIKA

Zlatko Jurić podnio ostavku na mjesto ravnatelja JU Športski objekti Šibenik

Zlatko Jurić, ravnatelj javne ustanove Športski objekti Šibenik, nakon 11 godina na toj dužnosti, danas je podnio ostavku. Zahtjev za razrješenjem dostavio je Upravnom vijeću javne ustanove, a obrazložio ga je osobnim, odnosno zdravstvenim razlozima.

Vijest o “smjeni” šefa gradskih sportskih objekata malo koga je u Šibeniku iznenadila, s obzirom da se o njegovom “odstrelu” govori već godinama, no dosad je tome uspiješno odolijevao. Jurić je član HDZ-a, a kako je od svibnja ove godine stranka “zajedničara” ponovo osvojila šibensku gradsku vlast, trebao je očekivati stabiliziranje svoje pozicije. Umjesto toga, nakon što ga nije dirala na toj funkciji ni SDP-HNS-ova vlast, sada ga smjenjuje njegova, HDZ-ova. I to, kako neslužbeno saznajemo, ne zbog eventualno agilnijih ili ambicioznijih, vrhu stranke bližih HDZ-ovih akvizicija, nego zbog “postizbornih potraživanja” koalicijskog “pravaškog” partnera. Jurićevo mjesto, navodno je osobito zapelo za oko HSP-u AS koji je u Šibeniku u koalicijskoj vlasti s HDZ-om, a priča se da je javna ustanova Športski objekti Šibenik dio “koalicijskog paketa” s “pravašima”, koji su ga odlučili sada i konzumirati.

Jurić potvrđuje da je zatražio razrješenje, da je odstupio s mjesta ravnatelja na osobni zahtjev, ali da u ustanovi ostaje i dalje kao zaposlenik. – Na mjestu ravnatelja ostajem do izbora novog, a uz osobne razloge, kako sam i službeno naveo, prije svega zdravstveno stanje, na moju odluku su utjecale i okolnosti koje su se tako posložile – kratko i pomalo zagonetno će dugogodišnji ravnatelj JU. Više od toga, kaže, ne bi imao za reći.

Nikica Penđer, šibenski dogradonačelnik iz reda HSP AS-a, zasad je iznimno suzdržan: Ne bi zasad to komentirao nego bi vas uputio na gradonačelnika Željka Burića, dok ne usuglasimo stajališta – veli Penđer, napominjući kako su to još samo kuloarska nagađanja. Ali, “da, ja imam svoju viziju u vezi s tom ustanovom i kako je podići na višu razinu. Samo trenutno se oko toga pitanja nalazimo u nekom vakuumu, pa je bolje da pitate gradonačelnika – ograđuje se oprezno “pravaški” dogradonačelnik.

Jurića će, baš kako ga je i imenovalo, razriješiti Gradsko vijeće, po svoj prilici u prosincu ove ili siječnju iduće godine kada će donijeti i odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja.

Gradonačelnik Željko Burić, kratko je izjavio da o svemu ne zna više do li da je Zlatko Jurić najavio povlačenje s dužnosti ravnatelja, a u trenutku izjave još od Upravnog vijeća ustanove nije dobio ni njegovu ostavku.

Kako bilo, Jurić odlazi da bi se kadrovska križaljka popunila do kraja, u skladu s predizbornim obećanjima koja su saveznici u vlasti dali jedni drugima. Nažalost, ne zbog toga da bi na njegovo mjesto došao sposobniji i bolji…


VEZANE VIJESTI