Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Uhićen Nadan Vidošević, policija pretražuje njegov stan!

Uhićen Nadan Vidošević, policija pretražuje njegov stan!

Nadan Vidošević uhićen, u tijeku pretres njegova stana! Vidošević je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Nadan Vidošević

Policija je jutros uhitila Nadana Vidoševića pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno u sklopu afere izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. Večernjem listu potvrđeno je da je u tijeku pretres njegova stana, javlja Večernji list ( http://www.vecernji.hr/hrvatska/nadan-vidosevic-uhicen-902323) .

Zbog iste afere prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički. Vidošević je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK. Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio vječni predsjednik Komore, Vidošević. Podsjetimo, dosadašnja istraga je pokazala da je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel preko fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK.

Komerički je osigurao firme koje su ispostavljale fiktivne račune dok je Igor Premilovac bio zadužen za prebacivanje novca u inozemstvo, podizanje gotovine i vraćanje tog novca u Hrvatsku.

Za te usluge, Premilovac je sebi ostavljao proviziju od 10 posto. Koliko je poznato, Premilovac je od početka surađivao s USKOK-om i nije pritvoren.  Očekivalo se da će nakon nekog vremena kriminal u HGK priznati i Zdenka Peternel, no čini se da ona i dalje ne surađuje s tužiteljima nego da je dokaze koji vode prema Vidoševiću USKOK pribavio na neki drugi način.

Iz HGK poručuju kako za vrijeme trajanja istrage nisu u mogućnosti komentirati cijeli slučaj. Dodaju kako su u istražnom postupku kooperativni i surađuju s nadležnim tijelima.

 

 


VEZANE VIJESTI