Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
UKRATKO
U Kistanjama predstava: ‘Nasilje – za nasilje nema opravdanja’

U Kistanjama predstava:
‘Nasilje – za nasilje nema opravdanja’

životbeznasiljaU Kistanjama će djeca i mladi i zainteresirani mještani sutra, 28. studenoga, u vremenu od 11.30 do 13.30 sati u Osnovnoj školi „Kistanje“, u Ulici dr. Franje Tuđmana broj 80, pogledati kazališnu predstavu „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“ redatelja Zijaha Sokolovića.

Predstava je dio zajedničkog preventivnog projekta MUP-a i UNDP-a nazvanog „Živim život bez nasilja“, a uz predstavnike organizatora će u programu sudjelovati i predstavnici lokalne vlasti, odgojno obrazovnih i drugih ustanova koje se bave ovom problematikom, kako napominju u MUP-u.

Inače, poznati glumac, redatelj i dramaturg Zijah Sokolović ambasador je dobre volje za toleranciju i nenasilje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP-a). Svojom predstavom „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“  promiče ciljeve kampanje „Živim život bez nasilja“, nacionalne kampanje koju je  2010. godine pokrenulo Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s UNDP-om. Preventivnom kampanjom „Živim život bez nasilja“ nastoji se podići svijest građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgraditi kultura nenasilja među mladima. Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan, a život bez nasilja temeljno je pravo svake osobe, pojašnjavaju iz MUP-a.


VEZANE VIJESTI