Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Štrajk ‘medicinara’ traje i dalje

Štrajk ‘medicinara’ traje i dalje

Za one koje moraju ili namjeravaju na pregled u bolnice i ambulante važna informacija: i dalje, 48. dan za redom, traje štrajk 'medicinara'. Prekinuti su pregovori koji su se danas vodili u Ministarstvu zdravlja između...

Štrajk liječnika 015

Za one koji moraju ili namjeravaju na pregled u bolnice i ambulante važna informacija: i dalje, 48. dan za redom, traje štrajk ‘medicinara’. Prekinuti su pregovori koji su se danas vodili u Ministarstvu zdravlja između ministra Rajka Ostojića i njegovih suradnika sa sindikalnim čelnicima, predsjednicom Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenkom Avberšek i predsjednikom Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivicom Babićem.

Osim što još uvijek nije postignut dogovor sindikalista i ministra oko sadržaja budućeg kolektivnog ugovora, razlog za to je i odlazak I. Babića na podnevnu izvanrednu Skupštinu njegova sindikata. Pregovori bi se navodno trebali nastaviti sutra, u utorak 5. studenoga.

Inače, dok neki mediji izvještavaju kako se štrajk po zdravstvenim ustanovama nastavlja i radi nesloge između sindikalnih čelnika, drugdje se ističe kako takav razvoj događaja pogoduje i ministarstvu, koji i inače strateški odugovlači s pregovorima, usljed čega biva zbunjena hrvatska javnost, jednako kao i mnogi koji sudjeluju u štrajku.

 

 


VEZANE VIJESTI