Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA
Sabina Škrtić, nova v.d. predsjednica HGK

Sabina Škrtić, nova v.d. predsjednica HGK

Sabina ŠkrtićSabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, izabrana je na izvanrednoj Skupštini HGK za vršiteljicu dužnosti predsjednice Hrvatske gospodarske komore.

Očekivano, “kratkotrajni “, privremeni v.d. Darko Petričević, koji je na toj funkciji bio od srijede do petka, dakle, tek dva dana, nije dobio priliku naslijediti smijenjenog Nadana Vidoševića, osumnjičenog za izvlačenje oko 35 milijuna kuna komorskog novca. Nakon Vidoševićevog uhićenja, Nadzorni i Upravni odbor HGK imenovali su Petričevića za v.d. čelnika Komore, ali se odmah otkrilo kako je riječ o inkriminiranoj osobi za kojom se vuče rep višegodišnjih dugova prema radnicima njegove bivše tvrtke, ali i porezni dug.

Sabina Škrtić će kao v.d. predsjednice imati zadaću pripremiti izbor novog predsjednika HGK, nadajmo se , na puni mandat. Tko će dobiti povjerenje Skupštine za vođenje Komore u narednom razdoblju teško je nagađati, ali valja vjerovati da će kandidati biti, ako ništa drugo, makar temeljitije provjereni negoli je bio slučaj s Petričevićem. No, nema sumnje da će o izboru odlučiti odnos snaga u samoj Skupštini (77 članova) koja je, ipak, na određeni način nasljedstvo 18-godišnje vladavine Nadana Vidoševića…

 

 


VEZANE VIJESTI