Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
KULTURA
Roman Antonia Baršića nominiran za ‘Kiklopa’

Roman Antonia Baršića nominiran za ‘Kiklopa’

Roman prvijenac šibenskog novinara Antonia Barišića ‘Srest ćemo se opet’  nominiran je za hrvatsku književnu nagradu ‘Kiklop 2013’. Uz ‘Duhove’ Ive Ušćumlić Gretić, te ‘Esekerski capriccio’ Željke Živković, Barišićeva knjiga se našla među odabranima u kategoriji Debitanta godine.

Antonio Barišić

– Šta da kažem. Više nego ugodno sam iznenađen. Od kolegice iz splitskog studija HTV-a sam saznao da me je nakladnik ‘Jesenski i Turk’ predložio, a kad sam ga kontaktirao on me je izvijestio da je moj roman upao među tri koji će u kategoriji dobiti nagradu. Nisam imao pretenzija prema nikakvim priznanjima ni nagradama, već sam se samo pišući nadao da će to netko pročitati. Već sama činjenica da su članovi žirija, koji predstavljaju izdavačke kuće, pročitali knjigu, za mene je veliko priznanje, tim više što ona nije imala svoje javno predstavljanje izvan Šibenika – rekao nam je Barišić.

Bolju promociju za knjigu izdano ovog ljeta nije mogao zamisliti i neizmjerno ga raduje što će 15. prosinca biti u Puli na dodjeli Kiklopa.


VEZANE VIJESTI