Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Biskup Valentin Pozaić na svetkovini Svih svetih progovorio o ‘zločinačkoj ideologiji trenutačnog režima’

Biskup Valentin Pozaić na svetkovini Svih svetih progovorio o ‘zločinačkoj ideologiji trenutačnog režima’

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih Svetih u crkvi Krista Kralja na Mirogoju predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić, koji se, nakon Isusove Propovijedi na gori, dohvatio i politike, braka, demografije, politike,  te ‘zločinačke ideologije trenutačnog režima’.

Valentin Pozaić na svetkovini Svih Svetih u crkvi Krista Kralja na Mirogoju
– Ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti i naravni i Božji zakon, gubi se i čovjek i obitelj i narod. Kada laž zamijeni istinu: zlo postaje lijepo, grijeh privlačan, a sveto izrugano.

Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad ‘Dizanje ruku’ u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Blaženstva rađaju preobrazbu duha i srca, ne prevrat.
Iz prevrata, kulturalne revolucije, ishode: obiteljski i društveni lomovi, prezir ljudskog života na njegovu početku i kraju, odbacivanje prvog biblijskog blagoslova  ‘Rastite i množite se, a umjesto kulture života harači pošast smrti. Od lani u Hrvatskoj je nestalo 209 razreda, ili 5240 učenika. Jesu li to blaženstva, blagoslov, sreća i budućnost Hrvatske?

Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova – nosivih stupova zdravog društva,  među kojima su brak i obitelj; umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava.
Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija  poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota;  pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo – rekao je Pozaić u homiliji koja je nakon mise objavljena i na službenim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

– U lađi Crkve Kristove putuju oni blaženi: hrabri i vjerni, milosrdni i mirotvorni,  oni koji su živjeli istinu u ljubavi, koji su imali oka i srca za svoje bližnje prezrene i odbačene, za gladne i žedne pravednosti; tu su dični branitelji svetih vrednota Doma i Domovine.
Svi Sveti, proslavljena naša braća i sestre u nebu, nas putnike na zemlji zagovaraju pred licem Božjim, šalju nam poruku i poziv:  Živite Blaženstva i sami ćete biti blagoslov, kvasac preobrazbe, nade i radosti na zemlji, i osvojit ćete društvo Blaženih na nebu! Amen – zaključio je propovijed Pozaić.


VEZANE VIJESTI