Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
GOSPODARSTVO
Vilko Žiljak – Londonska nagrada za infra dizajn vojne uniforme

Vilko Žiljak – Londonska nagrada za infra dizajn vojne uniforme

Sa 13. britanskog sajma inovaca u Londonu na kojem se ovog vikenda predstavilo preko stotinu izlagača iz  10 država Europe i Azije, Vilko Žiljak i njegova ekipa ponovo se kući vraćaju sa vrijednim priznanjima.

Žilkova inovacija „infraredesing maskirna uniforma-dualni dizajn na tekstilu i koži“ nagrađena je posebnom nagradom – Dvostruko zlato (double gold) i Zlatnom medaljom.

U Žikovom timu su njegove kćeri Jana i Ivana, te Klaudio Pap i predstavnici Tehničkog veleučilišta Zagreb.

S obzirom da je inovator Žiljak već obavio razgovore s predstavnicima Hrvatske vojske, za očekivati je skorašnju praktičnu primjenu nove inovacije koja se odnosi na infracrveno svjetlo na vojnim uniformama, čizmama i koži.

Žiljak je i dalje jedini inovator na svijetu koji razvija teoriju dvostrukih slika. Ono što je vidljivo našem oku samo je jedan dio priče, dok se drugi, onaj puno zanimljiviji, krije u drugoj slici koja se može vidjeti samo preko posebnih kamera.

Infra-red dizajn, očito tek čeka  svestranija primjena koja će označiti novo vrijeme infra red dizajna.

Hrvatski su izlagači u Lndonu osvojili ukupno 13 odličja, a njihove štandove posjetili su  potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić i veleposlanik RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Ivan Grdešić.


VEZANE VIJESTI