Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
IZDVOJENO
Šibenčanka Nives Radić ponovno je svjetska šampionka u kickboxingu

Šibenčanka Nives Radić ponovno je svjetska šampionka u kickboxingu

Nives Radić i njen trener Damir Lambaša nakon proglašenja pobjednikaŠibenčanka Nives Radić (29) nova je svjetska prvakinja u kickboxingu u disciplini low kick. Svjetsko prvenstvo održano je 30. rujna do 04. listopada u Brazilu, u Guaruji, u saveznoj državai Sao Paolo, gdje je među četiri stotine natjecatelja Nives Radić nastupala kao standardna reprezentativka Hrvatske u kategoriji do 70 kg. U finalu ju je dočekala aktualna prvakinja svijeta, Ruskinja Diana Galina.
 – Galina je pokušala zadržati Nives na distanci, što joj je čak i pošlo za rukom u prvoj rundi koja je završila neriješeno. U drugoj rundi Nives napada puno agresivnije, a u trećoj totalno preokreće rezultat u svoju korist, te pobjeđuje jednoglasnom sudačkom odlukom i osvaja prvenstvo svijeta – opisao je meč Darko Mikulandra, predsjednik šibenskog Kickboxing kluba ‘Dalmatino’, matičnog kluba svjetske prvakinje.
Kako se osjeća nakon pobjede Nives nam nije mogla ispričati jer se još nije vratila. Ovo joj je drugi put da je osvojila svjetsko prvenstvo. U Dalmatinu je počela trenirati još davne 2000. godine. Uz glavnog trenera Damira Lambašu, te pomoćne trenere Branimira Lambašu i Zorana Huljeva u ovih 13 godina osvojila je stotinjak medalja. U boksu od 2006. godine nosi titulu prvakinje Hrvatske. Kao članica hrvatske boksačke reprezentacije šest je puta osvojila naslov europske prvakinje, a 2009. godine i prvenstvo svijeta, održano u austrijskom Villachu. Titulu nije izgubila u ringu, već ju je jednostavno prepustila. Na na svjetsko prvenstvo 2011. godine nije otišla kako bi 13. listopada te godine rodila kći Tonku. Za manje od šest mjeseci nakon poroda vratila se u ring i ponovno osvojila titulu državne prvakinje, a sada i svjetske. Šampionka i njen trener Damir Lambaša iz Brazila se vraćaju u utorak, ali za sada nema najava o nekakvom organiziranom dočeku.

VEZANE VIJESTI