Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
EKOLOGIJA / KULTURA
Prvić: Puštat će se zmajevi i saditi masline na – ‘Kreativnim danima Fausta Vrančića’

Prvić:
Puštat će se zmajevi i saditi masline na – ‘Kreativnim danima Fausta Vrančića’

prvić

Na otoku Prviću će se sljedećih dana nekoliko dana puštati zmajevi, saditi masline i raspravljati na okruglim stolovima o kulturunom turizmu, ekologiji i koječemu. ‘Kreativni dani Fausta Vrančića’ – tako su organizatori nazvali manifestaciju koja se ove godine po prvi put priređuje u Prvić Luci od danas pa do 8. listopada. Kako se najavljuje, bit će to susret ‘kreativaca, pustolova, ovisnika o adrenalinu, otočana, usputnih prolaznika i rijetkih turista’.

– Manifestacija Kreativni dani Fausta Vrančića obuhvaća niz radionica koje će voditi domaći i međunarodni stručnjaci, a ideja  potiče iz činjenice da je u mjesnoj crkvi sela Prvić Luka sahranjen jedan od najvažnijih hrvatskih konstruktora i tehničkih pisaca, Faust Vrančić, u čiju je čast u rujnu 2012. godine na otoku otvoren i Memorijalni centar Faust Vrančić. Želja organizatora je omogućiti mladim kreativcima da se povežu i razmjenjuju svoje ideje, razvijaju svoj kreativni duh, kulturni turizam u postsezoni na otoku Prviću. Neki od izlagača na ovoj manifestaciji su Christian Bushill, direktor AIR+Art festivala, Srećko Vukov, predsjednik Pustolovno ekološke udruge AktivNatura, Aleksandra Nina Knežević, dizajnerica i umjetnica iz Sarajeva i Vladko Fras, inovativni poduzetnik i pokratač startup projekta Drive Angel. Osim adrenalinskih radionica, puštanja zmajeva, koncerta iznenađenja, izložba i sadnje maslina, na manifestaciji će se održati i okrugli stol «Kreativni otok» sa ciljem poticanja dijaloga između sudionika manifestacije i poticanja održivog razvoja otoka Prvića, ali i okolnih otoka koje prati problematika kratke turističke sezone – pojašnjavaju organizatori: Hotel Maestral, Udruga Otok i Memorijalni centar Faust Vrančić.

Događaj je, kažu, otvoren za sve, a raspored događanja se može pogledati na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/kreativnidanifv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI