Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
UKRATKO
Posljednji ispraćaj Dolores Lambaše: Život piše priče, ali ovoj je priči došao kraj

Posljednji ispraćaj Dolores Lambaše:
Život piše priče, ali ovoj je priči došao kraj

Uz obitelj su bili i Dooloresini kolege i prijatelji

Na šibenskom gradskom groblju Kvanj u petak popodne pokopana je hrvatska glumica Dolores Lambaša (32), koja je preminula u srijedu nekoliko sati nakon prometne nesreće koju je oko 6.30 na autocesti A3 kod Slavonskog Broda skrivio njen prijatelj Stojan Matavulj (52). Uz obitelj su Dolores ispratile stotine sugrađana, kolega i prijatelja. Obred je vodio don Krešo Mateša.  Njen kolega glumac Joško Ševo, po želji majke Alme, izrecitirao je Salomonovu Pjesmu nad pjesmama, klapa Romansa otpjevala je pjemsu ‘Tu je moj dom’. Na pogreb je uspio doći i Stojan Matavulj, ali se čitavo vrijeme držao držao po strani i među posljednjima je u još otvoreni grob svoje prijateljice ubacio crvenu ružu.

Neposredno pred pogreb, održana je komemoracija u Hrvatskon narodnom kazalištu u Šibeniku.

– Otišla je od nas osoba puna života, koja je bila optimistična i uvijek nas uveseljavala. Živjela je punim plućima, u petoj brzini, no nažalost nije ostvarila želju da igra na ovim daskama. Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila. Vjerujem da je Dolores sada negdje gore i da sa smiješkom prati sve ovo što se događa. Pamtit ćemo je, ostat će uvijek s nama, onakva kakva je bila, vesela, optimistična i puna života – rekla je na komemoraciji ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Nera Gojanović.

Pred obitelji, prijateljima, kolegama i sugrađanima, predstavnicima lokalnih vlasti okupljenima u kazalištu od Doleres su se oprostili i njeni kolege glumci Mate Gulin i Joško Ševo.
– Postoji one teške vijesti, za koje pamtimo trenutke kad smo ih primili. Tako je bilo kada je došla vijest da je naš Dražen Petrović poginuo, a tako ću i pamtiti gdje sam bio i što sam radio kad sam primio ovu strašnu vijest. Zvone telefoni, stižu loše vijesti i onda još i gore. Šok, nevjerica, pa tuga, gusta i ljepljiva. Natočio sam čašu vina, crnog. Arsen i ja. Pustio sam pjesmu našeg sugrađanina Arsena Dedića ‘Djevojka iz moga kraja’ i pokušao posložiti misli – rekao je Ševo i izrecitirao pjesmu za koju je naglasio da izgleda kao da ju je Arsen pisao za Dolores.

Stojan Matavulj bacio je ružu među posljednjima

Pogreb je vodio don Krešo Mateša

 

 


VEZANE VIJESTI