Neovisni novinarski portal
15.11.2018.

Post Tagged with: "Županijska skupština Šibensko-kninske županije"

Oprez: hibridno.

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije jutros je za predsjednika izabran je Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ-a, koji je istu dužnost obnašao i u prošlom sazivu.  Kako 21 izabrani vijećnik liste HDZ-a nije bio dovoljan za većinu u Skupštini koje broji 42 člana, na funkciju je izabran uz pomoć tri glasa SDSS.

Donošenje šibensko-kninskog proračuna, koji će 2016. godine biti šest posto manji nego ove, bilo je povod Šibensko-kninskom ŽO SDP-u da prozove Županiju za nerad.

Šibensko-kninska Županijske skupština danas je usvojila prijedlog proračuna za 2016. godinu u iznosu od 129.230.000 kuna, odnosno planirani prihodi su za 6.646.600 kuna ili šest posto manji u odnosu na proračun za 2015. godinu.

Saborski zastupnik izabran na maninskoj listi SDSS-a i šibensko-kninski dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Rašković nije se danas pojavio na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Umjesto na dogovor oko sastavljanja saborske većine on je otišao na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Šibeniku, gdje se donosio proračun za 2016. godinu.