Neovisni novinarski portal
17.1.2019.

Post Tagged with: "Vodice"

– Zvijezda ima oštre, a ne oble rubove i ja osobno ovdje vidim oblik cvijeta koji je inače logo naše turističke zajednice – zaključila je Nelka Tomić.

Za fekalno zagađenje vode u vodovodnim cijevima 30-ak kućanstva u Prvićkoj i Ulici Blata u Vodicama koje se dogodilo 25. srpnja odgovoran je investitor višestambene zgrade u Prvićkoj ulici.

Vodičani već duže vrijeme upozoravaju na betonizaciju zaštićenog obalnog pojasa, odnosno njihove najpopularnijeg kupališta Plave plaže, koju je Grad Vodice ‘blagoslovio’ svojim prostornim planom. No, jedan od njih je pretjerao i završio u zatvoru.

I dok se smatra kako će nova cesta svakako rasteretiti gužve, neki vodičku zaobilaznicu zbog semafora drže i ‘zaobilaznicom pameti’

Nekoliko stotina Vodičana danas je prosvjedovalo protiv betonizacije najpopularnijeg tamošnjeg kupališta, Plave plaže. U zaštićenom obalnom pojasu, samo 54 metra od obalne crte na Plavoj plaži upravo niče građevina za […]

Obilaznica Jadranske magistrale oko Vodica bit će završena i puštena u promet do ovogodišnjeg Dana Grada Vodica.

Skupina uglednih građana Vodica, koja sebe naziva Građanska inicijativa za zaštitu priobalnog pojasa grada Vodica, s današnje konferencije za novinare najavila je prosvjed zbog uništavanja najpopularnijeg gradskog kupališta, Plave plaže.

U organizaciji Lokalne akcijske grupe „More 249“ i pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice održan je 1. Festival fritula i kroštula – Froštulijada.

U organizaciji Muzeja grada Šibenika i Pučkog otvorenog učilišta Vodice u atriju Kulturnog centra Vodice večeras je svečano otvorena arheološka izložba ‘Velištak – život naselja kasnog neolitika’.

Umorni od drvenih čaplji i plastične bižuterije koja stiže iz Kine, sva turistička mjesta diljem obale posljednjih godina u grozničavoj su potrazi za suvenirom koji bi imao značajke prepoznatljivosti lokalne sredine i bio odraz tradicije, kulturne, povijesne i materijalne baštine lokalne sredine. Jedan baš takav pojavio se ovog ljeta u Vodicama, iz ruku Jerke Petrov. I odmah je postao hit.

Središnja manifestacija kojom je obilježena 24. obljetnica rujanskog ratnog podviga upriličena je danas u Vodicama.

Pučko otvoreno učilište Vodice i Artists on Globe pozivaju na veliku međunarodnu izložbu slika ‘Genij Nikole Tesle’.