Neovisni novinarski portal
19.8.2018.

Post Tagged with: "Vatrogasci"

– Ne, nije mi uopće palo na pamet s njom razgovarati niti je išta pitati. Rekao sam vam da nisam s njome razgovarao niti imam uopće potrebu s njom razgovarati – kazao je Ivica Strikoman, otac poginulog Hrvoja, na pitanje je li razgovarao s predsjednicom RH.

Nakon što je Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske od DVD-a Vodice i udruge “Veliko srce kornatsko” zatražila da odustanu od, za danas najavljenog, puštanja lampiona  u spomen na pogibiju 12 vatrogasaca […]

Kad promislite da je Andrej Plenković cijeli radni vijek, sve do preuzimanja dužnosti premijera, proveo u diplomaciji, pada vam na pamet jedino da od njega nikad vrhunskog diplomate. Tek prosječan […]

Očekuje se i kako će se država priključiti ovim akcijama darivanja vatrogasne opreme vatrogascima, prije nego li glavnina Dalmacije izgori u požarima. 

Tek što su nakratko mogli odahnuti nakon stavljanja pod kontrolu požara nadomak Rasline i Zatona, pred vatrogascima sa područja županije ponovno je duga noć. Požar koji je buknuo popodne podno […]

-Vatrogasci gase požare, vade ljude iz zdrobljenih automobila, skidaju mačke s krova i sami farbaju svoje prostorije ne dvojeći ni trena treba li izaći na intervenciju zato jer im poslodavac ili Vlada nisu osigurali sredstva za regres ili prekovremeni rad. Vatrogasac ili jesi ili nisi..

U tijeku su pregovori između Sindikata profesionalnih vatrogasaca Šibenik i Grada Šibenika s ciljem zaključenja kvalitetnog Kolektivnog ugovora.

U spomen parku među 12 kamenih križeva na otoku Kornatu obilježena je osma obljetnica stradanja 12-orice vatrogasaca JVP Šibenik, te DVD-a Tisno i Vodice, koji su 30. kolovoza 2007. godine izgubili živote u tragičnom helikopterskom desantu, pokušaju gašenja kornatske trave.

Mimohodom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Tisnom je večeras obilježena osma obljetnica tragične vatrogasne ekspedicije na otoku Kornatu, u kojoj su smrtno stradala 12-orica vatrogasaca JVP Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno, a jedan je teško ozlijeđen.

Mimohodom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljem svijeća u Tisnom je u petak obilježjena sedma godišnjica kornatske tragedije u kojoj su smrtno stradala 12-orica vatrogasaca JVP Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno, a jedan je teško ozlijeđen.

U nesreći koja  oko 18.45 sati dogodila na Jadranskoj magistrali (D8) između Šparadića i Grebaštice teško je ozlijeđen vozač Mercedesa. Mercedes se kretao iz smjera Primoštena prema Šibenika. U oštrom […]