Neovisni novinarski portal
10.7.2020.

Post Tagged with: "UNICEF"

2. Dani medijske pismenosti: ovogodišnje izdanje, čija je tema poštovanje sebe i drugih u medijima,  uključuje više od 180 događanja u više od 70 gradova i mjesta.

Tek mali dio stvarnosti milijuna djece u svijetu pred nama “oživljava” uz tehnologiju virtualne stvarnosti!?
Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a, zagrebački Muzej iluzija, drugu godinu za redom, postao je Muzej realnosti koji će na tjedan dana prikazivati potresnu stvarnost u kojoj žive mnoga djeca u svijetu.

“Kako je moguće da u 2016. još ima tako mnogo djece koja u ishrani ne primaju sve sastojke potrebne za zdrav rast”, pita Begin.

Djeca čine oko polovicu ukupnog broja izbjeglica koji su 2015. u inozemstvu tražili sklonište, a 45 posto djece izbjeglica pod UN-ovom skrbi dolaze iz Sirije i Afganistana.

“Imamo izbor − ulagati u tu djecu sada ili dopustiti da svijet u kojem živimo bude još više obilježen nejednakošću i podjelama.”

Dijelić sadržaja: Deset savjeta za gledanje televizije s djecom, 4 stvari na koje djeca i mladi trebaju paziti na društvenim mrežama, Savjeti za nastavnike: Kako spriječiti elektroničko nasilje u školi, Kako umiriti dijete nakon zastrašujućih vijesti

‘Dužnost je javnoga servisa omogućiti dostupnost odabranih i primjerenih sadržaja na uređaju po želji, kvalitetan program u svakome trenutku i u sigurnome okružju, ovdje i sada. Upravo je to Juhuhu… ‘

Nakon rekordne turističke sezone javne ustanove NP Krka i NP Plitvička jezera odlučile su dio svojih rastućih godišnjih prihoda uložiti u programe koji poboljšavaju živote djece u Hrvatskoj.

Na ovom svijetu šezdeset i dvije osobe ‘posjeduju’ više nego 3 milijarde 575 milijuna i 742 tisuće osoba – zajedno.

Odrastaju li djeca bez edukacije, njihovi su izgledi u budućnosti crni, ističe UNICEF.

Virtualna realnost: uz pomoć tehnologije „progledajte“ očima djevojčice Sidre i doživite jedan dan u izbjegličkom kampu Zaatari u Jordanu.

Valja se nadati da će urednici programa nekih televizija podržati kampanju na konkretan način: neuvrštavanjem emisija izrazito štetnog učinka po djecu i mlade, ali i za odrasle osobe…