Neovisni novinarski portal
25.1.2021.

Post Tagged with: "Udruga Promo"

Nekoliko mjeseci prije zadnjih parlamentarnih izbora domaća klupska scena vidjela je svjetlo na kraju tunela. Ispalo je da to ipak bio vlak.

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u zagrebačkom klubu Kavez, članovi Udruge koncertnih promotora Promo obratili su se okupljenim medijima povodom nedavno objavljenih rezultata javnog sufinanciranja programa rock glazbe u Hrvatskoj od strane Ministarstva kulture.

Udruga Promo poziva sve kolege i novinare na press konferenciju na kojoj će udruga iznijeti svoje reakcije na nedavno objavljene rezultate odobrenih sufinanciranja javnih potreba u kulturi u sklopu potprogramske djelatnosti Rock glazbe: festivali i klupski programi od strane Ministarstva kulture.

U povodom predstavljanja Berislava Šipuša za novog ministra kulture pri saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu, Udruga koncertnih promotora – Promo poslala je očitovanje vezano uz izjave koje su se ticale problema potpunog nesufinanciranja koncerata kvalitetne autorske rock glazbe sa svim modernim izvedenicama, kroz Vijeće za glazbenu djelatnost prilikom provođenja natječaja Javnih potreba u kulturi.

U povodu nedavnih zahtjeva Udruge Promo za pravednim tretmanom rock glazbe preko Vijeća za glazbu Ministarstva kulture i Vijeća za glazbu Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, koji su polučili veliki javni interes i veliku podršku javnosti, Udruga Promo nastavlja s javnim zagovaranjem promjene tretmana rock glazbe i organizatora klupskih i festivalskih programa u Hrvatskoj.