Neovisni novinarski portal
22.9.2020.

Post Tagged with: "Udruga Franak"

Evo vijesti koja donosi svojevrsno olakšanje onima kojima prijeti ovrha nekretnine i krova nad glavom radi nemogućnosti vraćanja nerealnih rata kredita gramzivim bankama (slučaj švicarski franak). Kako javlja vrlo aktivna […]

Sudovi nastavljaju donositi presude protiv banaka u korist potrošača, a udruga Franak upozorava na proceduralne igre i igrice banaka i pita se kada će završiti nesavjesno, nepošteno i nezakonito djelovanje […]

Pet dana prije zastare potraživanja preplaćenih kamata, Udruga Franak podijelila je još jednu lijepu vijest za sve potrošače koji su svoje kredite u švicarskim francima konvertirali na temelju tzv. zakona […]

Rumunjski dužnici u kreditima s valutnom klauzulom u švicarskim francima izborili su veliku pobjedu pred Sudom EU čija je presuda obvezujuća i za hrvatske sudove, objavila je Udruga Franak koja je […]

Tribina ima edukativnu i praktičnu funkciju, a tematizirat će pitanja financijske i pravne zaštite korisnika financijskih usluga.

Udruga Franak došla je do materijala koji upućuju na nezakonit i protuustavan pokušaj djelovanja na suce prekršajnih sudova.

“Svi dužnici koji su već tužili banke zbog nezakonitih kamatnih stopa mogu mirno spavati”, izjavio je glavni koordinator Udruge Franak Goran Aleksić.

HNB je sada dužan bez odgode odgovoriti na sva traženja Udruge Franak vezano za konverziju CHF kredita.

Vlada tri mjeseca nije dala informacije Udruzi o tome što poslovne banke traže od Republike Hrvatske u sklopu ‘svojih prijetnji za pokretanjem arbitražnog postupka’.

Već od nedjelje stranke, nezavisne liste i kandidati mogu početi Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) podnositi svoje kandidacijske liste za izbore koji će se održati u nedjelju, 11. rujna.

Udruga Franak podnijela je danas Državnom odvjetništvu RH prekršajne prijave protiv 8 najvećih hrvatskih banaka zbog kršenja odredaba Zakona o potrošačkom kreditiranju. Franak prekršajnim prijavama zahtijeva od Državnog odvjetništva da hitno i bez odgode pokrene sveobuhvatni prekršajni progon banaka zbog nezakonitog i samovoljnog određivanja kamatnih stopa u ugovorima o kreditu. Potencijalne kazne za banke iznose od 9 do 25 milijardi kuna.

Udruga FRANAK uputila je danas otvoreno pismo budućoj Vladi i Hrvatskoj narodnoj banci u kojem upozorava da uskoro istječe mjera zamrznutog tečaja švicarskog franka. Banke pozivaju da ubrzaju konverziju kredita i da primjenjuju zamrznuti tečaj do završetka konverzije. HNB pozivaju da, konačno, objavi rezultate nadzora banaka.