Neovisni novinarski portal
18.4.2021.

Post Tagged with: "Udruga antifašističkih boraca i antifašista"

Korčula se ne srami svog antifašizma. Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Korčule organizira ove godine proslavu povodom oslobođenja grada i otoka pod nazivom ’75 godina slobode’. Jedinice 26. Dalmatinske […]

U Tisnom je večeras svečano obilježen Dan antifašističke borbe – uz nastup Puhačkog orkestra KUD-a Hartić iz Tisnog i Mješovitog pjevačkog zbora Ronjgi iz Viškova održana je središnja proslava ovog praznika za cijelu Dalmaciju.

U srijedu 21. lipnja s početkom 19.30 sati u Tisnom se svečano obilježava Dan antifašističke borbe, što će biti središnja proslava ovog praznika za cijelu Dalmaciju.

Otvaranje Muzeja oslobođenja Dalmacije u II. svjetskom ratu planirano je 3. studenog, na Dan oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije.

Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata ‘Juričev Ante Boban’ iz Vodice priopćenjem je reagirala na proslavu 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma, odnosno na partizansku petokraku koju je nosila jedna partizanka dok su antifašisti polagali vjence pod spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Nekoliko stotina antifašista i antifašističkih boraca iz Drugog svjetskog rata danas se okupilo u Vodicama na proslavi 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma.

– Bez antifašizma Europa nije Europa, a Hrvatska, bez njega, ne bi bila Hrvatska – poručuje Zanze i poziva Vodičane, Šibenčane i druge da se ne srame, već da slave ulogu svojih starih u slavnoj hrvatskoj atifašističkoj epizodi iz Drugog svjetskog rata.

Udruga anifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica čestitala je građanima Šibensko-kninske županije 70. obljetnicu oslobođenja od fašizma u II sv. ratu i pozvala ‘sve građane kojima je na srcu antifašistička borba hrvatskog naroda u svim ratovima 20. stoljeća’ da dođu u Vodice u petak, 31. listopada u 18 sati gdje će u Gradskoj vijećnici biti otvorena izložba ‘Vodice u II svjetskom ratu 1941. – 1944.’.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica ne miri se s podizanjem i najavljenim otkrivanjem Spomenika žrtvama jugoslavenskog komunizma na rivi u Vodicama.

Udruga antifašitičkih boraca i antifašita Grada Vodica s konferencije za novinare u ponedjeljak zatražila je uklanjanje Spomenika žrtvama jugoslavenskog komunizma čiju je gradnju na rivi u Vodicama prije nekoliko godina inicirala vodička Udruga ‘Hrvatski domobran’.