Neovisni novinarski portal
26.11.2020.

Post Tagged with: "Tim Orešković"

Dok se većina građana Hrvatske raštrkala po tržnicama i cvjećarnicama, te je palila svijeće po grobljima i suze brisala za milim pokojnicima, u to vrijeme je Vlada Republike Hrvatske na svojoj 123. sjednici donijela odluku kojom će, po nekima, u grob pokopati hrvatski suverenitet i priliku za zdraviju budućnost

Zanimljivo, vijest na Hrvatskom radiju je jutros vizionarski predvidjela kako će interpelacija o odgovornosti Zlatka Hasanbegovića za srozavanje ugleda Hrvatske biti odbačena, no nisu uspjeli prognozirati i kako će sjednica biti odgođena.

Tomislav Karamarko više ne krije nezadovoljstvo premijerom Tihomirom Oreškovićem i svojim statusom u ovoj Vladi. “Pukao mu je film” na pitanju imenovanja novog ravnatelja SOA-e. Premijer ima formalno pravo predložiti svoga kandidata, kaže Karamarko, ali red je bio da se nešto i njega pita. Pa ipak ima 14 godina iskustva u sustavu nacionalne sigurnosti…

Premijer Tihomir Orešković u srijedu je izjavio da kao osoba koja je došla iz svijeta bussinesa, ni jednu odluku neće donijeti naglo, pa tako ni onu o sudbini šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, aposlutno podupire ministra kulture Zlatka Hasanbegovića te najavljuje da će uskoro biti poznato tko će biti ministar branitelja.

– Ako se družiš s polusvijetom, ako ti oni organiziraju rođendane i plaćaju kampanju, ni CIA ni FSB , onda ti pomoći nema, i nitko te ne može zaštiti, pa ni SOA – rekao je Milanović.

Može li se vjerovati vladajućoj skupini na čelu s kanadskim menadžerom Timom Oreskovicem, koji je u više navrata govoreći o Hrvatskoj i njezinim resursima sa sjajem u oku upotrebio termin ‘mrtvi kapital’?

‘Čekao sam tri sata, on je došao i rekao pristajem’, otkrio je u emisiji HRT-a ‘Labirint’ predsjednik HDZ-ova odbora za zdravstvo Dr. Ante Ćorušić, opisujući u detalje kako je Tomislavu Karamarku našao nestranačkog mandatara na kojem inzistirao Most.

Ivo Baldasar, u maniri SDP-ove moralne vertikale, prvi je pozvao Zorana Milanovića na ostavku. Izgubio je izbore, stranku odveo u oporbu. Red je da ode. Tako je to u zapadnim demokracijama. Gdje sigurno ne slave Rafaela Bobana i ne kliču “Za dom spremni” s neofašistima… Da je bar Baldasar svojim primjerom poput Holy i Kolarić mogao osnažiti svoj zahtjev, pa ajde, ali ovako…