Neovisni novinarski portal
21.1.2018.

Post Tagged with: "Slovenija"

Kako je Petar Janjić Tromblon od prijetnje borbenom akcijom za obranu hrvatskih nacionalnih granica u Piranskom zaljevu došao do pacificirane […]

Zainteresirani za studiranje na Prirodoslovnotehničkom fakultetu u Ljubljani neka se prijave do 1. listopada 2017. na adresu: IMPOL – TLM d.o.o. za proizvodnju i usluge, Ulica Narodnog preporoda 12, Šibenik.

U međuvremenu se na društvenim mrežama zbijaju šale poput ‘Za hižo nepripravljeni’ ili ‘Nećete u Maribor, niste niprije’.

Od danas se očekuju značajne gužve na graničnim prijelazima između Hrvatske i drugih država zbog detaljnijih provjera putnika. Tako će […]

Trumpov je govor bio prazno fraziranje bez pravog sadržaja, piše slovensko Delo.

Što je Erjavec, u vlažnim snovima, poželio postići usporavanjem Austrijanaca i i Nijemaca na kratkom proputovanju kroz Sloveniju? Da zbog gnjavaže na graničnom izlazu iz dežele pobjesne pa odustanu od Kornata i skrenu na Bled? Da im se Hrvatska zgadi zato što ih maltretira- Slovenija ?!

Ipak, kako javljaju slovenski mediji, Trump i Trumpeta nisu veseli što Melanijino ime iskače iz kolača, cipela, turstičkih tura i jelovnika na svakom koraku.

– Naša je poruka da želimo da nam djeca i unuci žive i čistom okolišu i piju zdravu slovensku vodu koja će ostati naša – kazao je premijer Miro Cerar, kao da je neki sjevernoamerički domorodac.

– Zbog svojih karakteristika idealno se sljubljuje s pršutom, sirom i jelima na bazi mesa i divljači.- kažu stručnjaci.

Opet se dobro podsjetiti na povijesne činjenice otprije pedeset godina, kada je 200 tisuća mađarskih izbjeglica tražilo spas u okolnim državama, a u Austriji i bivšoj Jugoslaviji su im smjesta pružili pomoć.

No što će to IBM graditi u Hrvatskoj?
– Nećemo graditi ništa jer mi ne gradimo, ali ćemo koristiti postojeće i tražimo prostor za najam – kaže Damir Zec, direktor IBM-a za Hrvatsku.

“Voda je izvor života i strateška sirovina bez koje nema razvitka. Slovenija ima dovoljno pitke vode, ali nismo dovoljno svjesni koliko je ona važna”