Neovisni novinarski portal
6.12.2019.

Post Tagged with: "Sarajevo"

– Sama lokacija i način prikazivanja rezultata američke ambasade nije u skladu s našim standardima – pojasnio je Plamenko T. 

Otvorenju izložbe prisustvovat će i Brian Eno, a dan kasnije će održati i predavanje koje će biti otvoreno za javnost.

Moram li platiti ako djetetu dam ime Sarajevo, pitao je vlasti. Naravno, odgovorili su mu.

Razgovor s inicijatorom i scenaristom dokumentarca o malo poznatom koncertu Brucea Dickinsona u Sarajevu 1994. godine.

Singl najavljuje album ‘Dvojka’, prvi uradak grupe Sevdah Takht Damira Imamovića za diskografa Glitterbeat Records.

Onečišćenje zraka u većim gradovima u Bosni i Hercegovini ponovo je dosegnulo zabrinjavajuće razmjere, a u Sarajevu je koncentracija opasnih čestica prašine u zraku dosegnula rekordnih 700 mikrograma po prostornom metru.

Offerman je sarajevskom gradonačelniku i njegovim suradnicima poručio kako mu se mogu javiti kad obave domaću zadaću, no nije zajamčio da će sredstva namijenjena sarajevskoj žičari tada biti dostupna.

– Pretpostavljamo da se bina urušila uslijed jakog vjetra – kažu u policiji.

Sutra će biti sunčano, ali mi to nećemo vidjeti-naslov je prognoze vremena na jednom od sarajevskih portala. U nedjelju je organizirana akcija globalnog usisavanja-sarajlije na prozorima sa usisivačima.

Razgovor sa sarajevskim glazbenikom, autorom upravo otvorene izložbe ‘Sevdah, umjetnost slobode’.

Papa Franjo stigao je u Sarajevo. U 9 sati dočekan je u zračnoj luci odakle je otišao u sjedište Predsjedništva BiH gdje mu je priređen državnički doček, nakon čega služi svetu misu na koševskom stadionu.

„Sarajev ‘o je gdje je nekad bilo, al’ nije što je nekad bilo“! Ova pomisao pala mi je na pemt već po ulasku u grad čije sam pojedine kvartove (Dobrinju, Ciglane, Pofaliće, Bare, Alipašino naselje…) jedva prepoznavala, a moćne dizalice svjedočile o graditeljskom uzletu koji će pojedinim kvartovima udariti suvremeniji pečat od onoga kakvog pamtim od prije tridesetak godina.