Neovisni novinarski portal
19.1.2020.

Post Tagged with: "Sarajevo"

Dakle, žitelji tzv. balkanskih prijestolnica, odnosno glavnih gradova većine država nastalih nakon raspada Jugoslavije, izloženi su sada i najzagađenijem zraku na svijetu. Kao da nije dovoljno što su vlasti u većini tih država duboko korumpirane, te su provele privatizacijske pljačke kojima su uništile gospodarstva i osiromašili građane, te ih natjerali na bijeg u neke boje uređene države –  sada su svoje biračko tijelo izložili i zatrovanom zraku za disanje.

– Sama lokacija i način prikazivanja rezultata američke ambasade nije u skladu s našim standardima – pojasnio je Plamenko T. 

Otvorenju izložbe prisustvovat će i Brian Eno, a dan kasnije će održati i predavanje koje će biti otvoreno za javnost.

Moram li platiti ako djetetu dam ime Sarajevo, pitao je vlasti. Naravno, odgovorili su mu.

Razgovor s inicijatorom i scenaristom dokumentarca o malo poznatom koncertu Brucea Dickinsona u Sarajevu 1994. godine.

Singl najavljuje album ‘Dvojka’, prvi uradak grupe Sevdah Takht Damira Imamovića za diskografa Glitterbeat Records.

Onečišćenje zraka u većim gradovima u Bosni i Hercegovini ponovo je dosegnulo zabrinjavajuće razmjere, a u Sarajevu je koncentracija opasnih čestica prašine u zraku dosegnula rekordnih 700 mikrograma po prostornom metru.

Offerman je sarajevskom gradonačelniku i njegovim suradnicima poručio kako mu se mogu javiti kad obave domaću zadaću, no nije zajamčio da će sredstva namijenjena sarajevskoj žičari tada biti dostupna.

– Pretpostavljamo da se bina urušila uslijed jakog vjetra – kažu u policiji.

Sutra će biti sunčano, ali mi to nećemo vidjeti-naslov je prognoze vremena na jednom od sarajevskih portala. U nedjelju je organizirana akcija globalnog usisavanja-sarajlije na prozorima sa usisivačima.

Razgovor sa sarajevskim glazbenikom, autorom upravo otvorene izložbe ‘Sevdah, umjetnost slobode’.

Papa Franjo stigao je u Sarajevo. U 9 sati dočekan je u zračnoj luci odakle je otišao u sjedište Predsjedništva BiH gdje mu je priređen državnički doček, nakon čega služi svetu misu na koševskom stadionu.