Neovisni novinarski portal
15.6.2021.

Post Tagged with: "S one strane"

Hrvatski je film proglašen pobjednikom festivala u konkurenciji ponajboljih srednjoeuropskih i istočnoeuropskih filmova prethodno potvrđenih na središnjim europskim festivalima.

Hrvatska radiotelevizija od utorka 17. siječnja u program uvodi dva stalna tjedna večernja termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova.

Film „S one strane”, redatelja Zrinka Ogreste hrvatski je kandidat za 89. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najbolji film na stranom jeziku, odlučila je u utorak Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika(HDFD).

Redatelju Zrinku Ogresti je ovo druga nominacija za ‘europskog Oscara’, nakon što je 1991. bio nominiran u kategoriji debitantskog filma za svoj prvijenac Krhotine.

Filmu “S one strane” pripalo je još šest Zlatnih Arena

Nagrade su varljive. Dobio sam ih puno, bez mnogih i ostao. Služe za ukrašavanje biografije, ali jednu važnost im ne mogu poreći – kad ponajveći festivali nagrade film onda je to jamstvo da će taj film obići svijet, biti široko vidljiv, a to ni jednom redatelju nije nevažno – izjavio je tim povodom Zrinko Ogresta.