Neovisni novinarski portal
21.1.2018.

Post Tagged with: "Radnička fronta"

Dok mediji u Hrvatskoj i Sloveniji podgrijavaju mlaki medijski gulaš o tzv. graničnom sporu između dviju država, inače članica Europske unije, a dežurni tzv. domoljubi na daljinsko upravljanje najavljuju nautičko-prosvjedne derneke, javljaju se i oni koji smatraju da se radi o sezonskoj rasprodaji nacionalističke magle.

Sudeći prema najavljenom, čini se kako M. Bandić neće biti tako spokojan u održavanju vlasti kao što je to bio slučaj do sada.

– Nakon pet mjeseci dao sam otkaz jer nisam mogao živjeti bez Splita. Znam da zvuči patetično, ali tako je – veli Markovina.

Kažu, bilo ih je jednako. S obje strane gotovo pa isti broj.

Ispred Ministarstva obrane u Zagrebu održan je prosvjed i kontraprosvjed.

‘Umjesto životnog standarda, budućnosti i svima dostupnog obrazovanja – mladima se kao izlaz nude rat, mržnja i smrt za tuđe interese. Jer, sjetimo se, koliko god se vojni rok opisivao kao nešto bezopasno i korisno, to je zapravo priprema za rat.’

Radnička fronta u Jasenovcu , pod spomen-pločom poginulim HOS-ovcima, postavila transparent s porukom:” Kad trune kapitalizam, smrdi na fašizam”

Sat vremena nakon ostavke Tomislava Karamarka, na Markovu trgu u Zagrebu održan je protestni skup u ogranizaciji stranke Radnička fronta.

U srijedu 15. lipnja, na dan kad se očekuje očitovanje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o predsjedniku HDZ-a i prvom potpredsjedniku vlade, Tomislavu Karamarku, i njegovoj ulozi u aferi Konzultantica, Radnička fronta s početkom u 18 sati će s Markova trga uputiti jasnu poruku s prosvjednog skupa pod nazivom: “Karamarko, odlazi! Dolje vlada!”

Radnička fronta u Šibeniku je organizirala mini akciju plakatiranja kako bi upozorila na anticivilizacijske reforme u zdravstvenom sustavu koje se svode na to da će javno zdravstvo ostati za bogate i bogatije, a razina zdravstvene skrbi za siromašne će biti sve lošija, poručuje Mate Kapović, jedan od vodećih RF-ovaca

Okupilo se puno više ljudi nego što se računalo, rekao je predstavnik organizatora skupa. Po novinarskim procjenama okupilo se čak i dvije tisuće ljudi.

Radnička fronta: na prosvjed su potpuno dobrodošli svi koji imaju nešto reći po pitanju nove vlade, bilo da se slažu s našim razlozima, bilo da se slažu samo s nekima od njih ili da imaju neke treće razloge.