Neovisni novinarski portal
19.2.2019.

Post Tagged with: "PP Vransko jezero"

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero  obavještava o tijeku aktivnosti u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”. Nabrajaju što su sve učinili, nabavili…

Počela je prava jesen, zahladnjelo je. Većina zimogroznih ptica je već napustila Hrvatsku. Na Vransko jezero vraćaju se dogodine, a uporedno s njima i gospodari prstenovanja. 

Park prirode Vransko jezero petu godinu za redom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara”

– Naša ideja da damo ključeve, da otškrinemo tu škrinju s blagom koju imamo. A to su informacije, znanja i svijest o onome što imamo, na početku – kaže o projektu Biosfera Ranko Milić, začetnik projekta iz CEDRA-e.

Zanimljivo, zidove koji su se urušili od nebrige ili ih je netko bezobzirno srušio, ne poštivajući vlastitu baštinu i trud neposrednih predaka, sada marljivo obnavljaju doborovoljni radnici iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije, naučite tradicionalno znanje i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika. Ukoliko ste spremni svoje vrijeme uložiti u savladavanje vještine tradicijske gradnje te strpljivo […]

Riječ je o vrsti koja se razmnožava u tajgama na dalekom sjeveru i čiji se areal rasprostire od sjeveroistoka Skandinavije pa sve do krajnjeg istoka Azije.

U petak, 20. listopada 2017. s početkom u 10 h, u Maškovića hanu u Vrani…

Ptice će se gledati uz stručno vodstvo, kako posjetitelji ne bi miješali, primjerice, čaplju s jastrebom ili slično.

Cijena ulaznice za odrasle uz predočenje kupona, na ulazu u Park, je 15 kuna i vrijedi za subotu 29. i nedjelju 30. travnja.

Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja od 09:30 – 13.00 sati.

Ovogodišnji zadatak volontera/ki savladavanje je vještine gradnje u suho na primjeru suhozidnog puta prema Lokvi Benči.