Neovisni novinarski portal
25.9.2018.

Post Tagged with: "PP Vransko jezero"

Park prirode Vransko jezero petu godinu za redom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara”

– Naša ideja da damo ključeve, da otškrinemo tu škrinju s blagom koju imamo. A to su informacije, znanja i svijest o onome što imamo, na početku – kaže o projektu Biosfera Ranko Milić, začetnik projekta iz CEDRA-e.

Zanimljivo, zidove koji su se urušili od nebrige ili ih je netko bezobzirno srušio, ne poštivajući vlastitu baštinu i trud neposrednih predaka, sada marljivo obnavljaju doborovoljni radnici iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije, naučite tradicionalno znanje i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika. Ukoliko ste spremni svoje vrijeme uložiti u savladavanje vještine tradicijske gradnje te strpljivo […]

Riječ je o vrsti koja se razmnožava u tajgama na dalekom sjeveru i čiji se areal rasprostire od sjeveroistoka Skandinavije pa sve do krajnjeg istoka Azije.

U petak, 20. listopada 2017. s početkom u 10 h, u Maškovića hanu u Vrani…

Ptice će se gledati uz stručno vodstvo, kako posjetitelji ne bi miješali, primjerice, čaplju s jastrebom ili slično.

Cijena ulaznice za odrasle uz predočenje kupona, na ulazu u Park, je 15 kuna i vrijedi za subotu 29. i nedjelju 30. travnja.

Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja od 09:30 – 13.00 sati.

Ovogodišnji zadatak volontera/ki savladavanje je vještine gradnje u suho na primjeru suhozidnog puta prema Lokvi Benči.

Prijave za sudjelovanje do 6.4, na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na 023/383-181, zbog ograničenog broja sudionika.

Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije u Parku prirode Vransko jezero. Naučite tradicionalno znanje, savladajte tehniku i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika.