Neovisni novinarski portal
21.2.2018.

Post Tagged with: "PP Vransko jezero"

Riječ je o vrsti koja se razmnožava u tajgama na dalekom sjeveru i čiji se areal rasprostire od sjeveroistoka Skandinavije pa sve do krajnjeg istoka Azije.

U petak, 20. listopada 2017. s početkom u 10 h, u Maškovića hanu u Vrani…

Ptice će se gledati uz stručno vodstvo, kako posjetitelji ne bi miješali, primjerice, čaplju s jastrebom ili slično.

Cijena ulaznice za odrasle uz predočenje kupona, na ulazu u Park, je 15 kuna i vrijedi za subotu 29. i nedjelju 30. travnja.

Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja od 09:30 – 13.00 sati.

Ovogodišnji zadatak volontera/ki savladavanje je vještine gradnje u suho na primjeru suhozidnog puta prema Lokvi Benči.

Prijave za sudjelovanje do 6.4, na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na 023/383-181, zbog ograničenog broja sudionika.

Uključite se u obnovu suhozida najvećeg maslinika Dalmacije u Parku prirode Vransko jezero. Naučite tradicionalno znanje, savladajte tehniku i izgradite kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika.

Preko 100 učenika osnovnih i područnih škola iz okolice Parka prirode Vransko jezero se ove godine uključilo u, sada već tradicionalnu, 5. po redu manifestaciju kojom se obilježava Svjetski dan močvarnih staništa.

Lokva Benča je posljednja prirodna velika lokva u Parku prirode Vransko jezero koja je nekada služila kao pojilište za stoku, a danas je vrijedno stanište za rijetku vrstu slatkovodnog puža Anisus vorticulosus. Akcija krčenja i radionica obnove suhozida na starom putu prema lokvi Benči održat će se u subotu, 4. veljače, od 10 -14 h.

Da su pravi ljubitelji ptica i zaštitari prirode pokazali su učenici trećih razreda OŠ Bartul Kašić i PŠ Bokanjac, koji su sa svojim učiteljicama, ovog tjedna, izrađivali hranilice za ptice.

Umjesto da se pohvale kako su tijekom ove godine uložili oko 6 milijuna kuna u rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove posjetiteljske infrastrukture što je rezultiralo povećanjem broja posjeta, u Parku prirode Vransko jezero svoj su dan odlučili obilježiti radno najavljujući brojne nove projekte vrijedne 20 milijuna kuna.