Neovisni novinarski portal
28.1.2021.

Post Tagged with: "performans"

Hoće li ovaj umjetnički postupak i građanski otpor zaustaviti bagere, pikamere i mješalice za beton, ili će nezasitna Bandićeva administracija u sprezi s građevinskim predatorima progutati još jedan vrijedni javni prostor?

Mark Boellaard, nizozemski umjetnik i hvarski zet, koji neko vrijeme živi u Hvaru, proteklih zimskih  mjeseci se bavio sakupljanjem doplutale obuće na hvarskim plažama.

Prijedlog umjetničke intervencije treba pripadati u područje privremene performativne intervencije, kao npr.: performance u urbanom prostoru, happening, event, flash mob, privremena prostorna instalacija ili intervencija i sl.

‘Za one koji još ne znaju – udruga AAA je nasilno i protuzakonito izbačena iz dijela prostorija udruge u Dioklecijanovoj palači, kako bi se na tom mjestu izgradio još jedan hotel.’ 

Izvještaj.

Zelena akcija poziva sve zainteresirane ljubitelje pravde i zelenila na prosvjedni performans koji će se održati danas (utorak, 20. lipnja 2017. godine), u 17.30 sati ispred slastičarnice “Zagreb” u istoimenom gradu na adresi Masarykova 4.

– Reakcija je bila – izvrsna! – reče Labrović.

‘Učinilo mi se pretenciozno nastaviti maltretirati budućnost svojom pameću…’

Mrtav čovjek u plavoj radničkom kombinezonu leži na asfaltu, a umjesto glave ima vreću krumpira. Pored njega na podu Zarez, tiskane novine, dvotjednik za kulturna i društvena zbivanja…