Neovisni novinarski portal
16.1.2019.

Post Tagged with: "Općina Tisno"

Priznanje i Johanni i Waldemaru Mrotzek za pedesetogodišnju vjernost Tisnom kao turističkoj destinaciji.

– Betina na otoku Murteru je sve ljepša… Svi ovi drveni brodovi. Bio sam tu davno prije… Sad kao da sam u nekom muzeju – kazao nam je lani jedan […]

U vremenima kada se za to odgovorni političari prigodno zgražaju nad padom nataliteta, a grade se uglavnom novi shopping centri, crkve i slično…

Postavljači divljih objekata morat će platiti kaznu, te naknadu za uklanjanje i ‘ležarinu’…

Zanimljivi projekt u Tisnome.

SDP-ovci Ivan Klarin i Miljenko Meštrov, načelnik i zamjenik načelnika Općine Tisno u posljednja dva mandata, najavili su svoju ponovnu kandidaturu za vođenje ove otočne općine.

Tvrtka Djelo d.o.o., vlasnik lanca maloprodaje, u središtu Tisnog otvara hotel visoke kategorije s 32 sobe. Novi tišnjanski hotel uređuje se u zgradi Stare škole na središnjem i najvećem mjesnom trgu Rudina.

Općinski odbor HDZ-a općine Tisno stao je u obranu namjere Vlade RH da rasproda posljednje tvrtke u državnom vlasništvu. Lokalna stranačka organizacija je reagirala priopćenjem na poziv saborskog zastupnika SDP-a i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da se zaustavi rasprodaja, izjednačujući pritom rusku investiciju u hotelske kapacitete u Tisnom s Vladinom namjerom prodaje većinskih ili znatnih udjela u Podravci, ACI-u, Končar-elektroindustriji, Petrokemiji, Croatia Airlinesu, Luci Rijeka, Croatia banci te Croatia osiguranju.

U Tisnom je danas potpisan ugovor o uređenju prezentacijskog centra nacionalnih parkova i parkova prirode kojeg će smjestiti u stari društveni dom u Betini.

Na 250 četvornih metara prostora stare kamene zgrade u srcu Betine večeras je svečano otvoren Muzej betinske drvene brodogradnje.

Na 10. međunarodnoj trci tovarov u Tisnom sinoć je trijumfirala Slovačka. Pobjedu je Slovacima donijeli su magarac Miško s ergele Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave i jahač Daniel Suman iz Bratislave.

Ministar turizma Darko Lorencin i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Anita Babačić Ajduk, zajedno s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom i direktorima TZ-a Tisno i Jezera Filipom […]