Neovisni novinarski portal
3.12.2020.

Post Tagged with: "okoliš"

Čestitke primorsko-goranskoj policiji jer su obavili svoj posao, budući da slični slučajevi u Hrvatskoj prolaze nekažnjeni i neistraženi.

Upravni sud u Splitu odbio je tužbeni zahtjev Općine Unešića i udruga “Sunce” i “Keks” kojim su tražili da se poništi rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike iz lipnja 2017., po kojem za izmijenjeni zahvat izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici nije potrebno provesti Studiju utjecaja na okoliš.

S prvim danom ove godine na snagu je stupio izmijenjeni Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži prema kojem se lagane plastične vrećice moraju naplaćivati na svim prodajnim mjestima. No, kako […]

Cijena: besplatno.

Na godišnjoj razini EU generira 25 milijuna tona plastičnog otpada, od kojeg se manje od 30% prikuplja za recikliranje.

Razdoblje za slanje primjedbi je smješteno u vrijeme blagdana i praznika. Traje još četiri dana.

Izložba fotografija „KEEPERS“, autora Luke Tomca, fotografa i dugogodišnjeg ekološkog aktivista i borca za očuvanje okoliša, bit će izložena u zagrebačkom parku Maksimir od 28. lipnja do 10. srpnja.

‘Dakle, Aarhuška konvencija daje nam prava, ali ako ne postoje djelotvorni mehanizmi koji će garantirati poštivanje tih prava – prava ostaju samo na papiru.’