Neovisni novinarski portal
22.5.2018.

Post Tagged with: "Muzej grada Šibenika"

Muzej koji se probudio iz dugog sna.

Naziv igre potječe od grčke riječi za oplovljavanje, a pojednostavljeno, periplus je svojevrsni dnevnik plovidbe.

Večeras u 20 sati samo u vašem gradu: Trči Lola trči.

Muzej grada Šibenika se, u petak 26. siječnja, po jubilarni deseti put pridružuje nacionalnoj manifestaciji “Noć muzeja”. Zajednička tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja : Muzeji i sport, odredila je i program […]

Treće izdanje projekta ‘Suhozidna ekstravaganca’ provest će se u Murteru od 16. rujna do 16. listopada 2017., a glavne aktivnosti bit će na lokaciji arheološkog nalazišta Colentum.

Otvorenje prvog Green Eye festivala najavljeno je za petak, 1. rujna u 19.30 sati, na obali ispred Muzeja grada Šibenika.

Nije urnebesan kao ‘Vodič kroz galaksiju’, no podjednako je koristan.

Gradnja bunja od knjiga ispred šibenskog Muzeja nastavlja se i sljedeće tri subote, a da bi mogli sagraditi još veću iz Muzeja pozivaju sve koji svoje knjige žele “ugraditi” u ovakvu “knjigobunju” da ih donesu u izložbeni prostor muzeja,radnim danom, od 10-13 ili od 17-20 sati.

U Šibeniku je započelo okupljanje entuzijasta oko ideje očuvanja izvornosti i raznovrsnosti kultiviranih biljnih i životinjskih vrsta te je u Muzeju grada Šibenika upriličena razmjena domaćeg sjemenja, sadnica, lukovica.

Muzej grada Šibenika i POU Libar organiziraju predavanje Agrobioraznolikost Dalmacije; Stare sorte i pasmine Dalmacije, koje će u petak, 24. ožujka s početkom u 18 sati u atriju stalnog postava Muzeja grada Šibenika održati mr. sc. Roman Ozimec. U sklopu predavanja održat će se i razmjena sjemenja, sadnica, lukovica…

Danas je predstavljen ovogodišnji program Muzeja grada Šibenika koji će biti održan u petak, 27. siječnja, u povodu nacionalne Noći muzeja.

Nad uvalom sv. Nikola (Murtar) započelo je spašavanje Pudarice, jednog od simbola Jezera. Najveća suhozidna građevina i spomenik kulturno-povijesne baštine mjesta danas je očišćen od raslinja i započeta je sanacija njegovih zidina, koje se u sedam krugova spiralno uzdižu desetak metara u visinu.