Neovisni novinarski portal
22.10.2018.

Post Tagged with: "Krešimir Šakić"

Dvanaest predstavnika svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF, svoje su upoznavanje s našom prirodom i njezinom vrijednošću završili posjetom Nacionalnom parku Krka.

Šest dugometražnih filmova obrađuju teme bacanja hrane, njene proizvodnje, kvalitete, nekih novih rješenja u prehranjivanju rastućeg stanovništva ali i neetičkih praksi velikih proizvođača. 

Nacionalni park Krka već je godinama pozornica za razne kulturne sadržaje, a ove sezone sva su događanja objedinjena pod nazivom ‘Krkino kulturno ljeto’.

Nakon što je prošle godine uveden model ograničenja broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti na Skradinskom buku, a koji je ograničen na 10 tisuća, Javna ustanova Nacionalni park “Krka” i […]

Šetajući stazom Goriš -Torak možete provesti aktivno jutro ili popodne, promatrajući na jednoj strani sutok Krke i Čikole, a na drugoj utvrdu Ključica .

Projekt je vrijedan nešto više od 84 milijuna kuna od čega će Europski fond za regionalni razvoj (EFRD) sufinancirati sa 85 %.

Djelatnici i korisnici Centra za socijalnu inkluziju Šibenik danas su predstavili opipljiv rezultat projekta koji je realiziran u suradnji s Nacionalnim parkom Krka.

I čobani, te ovce pramenke, bijele i šarene koze su angažirani u službi znanosti.

Predstavljanje kalendara održano je u 1.a razredu Osnovne škole Petra Krešimira IV. u Šibeniku.

Od 1.-3. rujna festival prikazuje devet filmova koji obrađuju problematiku zagađenja okoliša i najvećih ekoloških problema današnjice. 

‘Pratimo situaciju, držimo sve pod kontrolom, a čim se vatra razbukta, zračne snage stave plamen pod kontrolu.’

Bilo bi korisno, odnosno nužno da nadležne državne ustanove konačno ozbiljnije pristupile rješavanju problema zagađivanja gornjeg toka rijeke Krke fekalijama i industrijskim otpadnim vodama u Kninu i nizvodno.