Neovisni novinarski portal
18.4.2021.

Post Tagged with: "Krapanj"

Na otoku Krapnju, 19. i 20. kolovoza, održava se 4. Festival hrvatskih otočnih proizvoda koji će okupiti nositelje oznake HOP (Hrvatski otočni proizvod) iz Šibensko-kninske županije te sa Hvara, Pelješca, Korčule i Dugog otoka.

Držale su Krapljanke sva četiri kantuna kuće i ništa im nije bilo teško, u polje se išlo, kažu, uz pjesmu. Iako su Krapljanke za veslima danas tek slika iz prošlosti, kada se jednom godišnje nađu na regati čini se kako im je to ostalo u krvi. Zamahuju veslima sigurno, imaju force, poznaju more, sigurno plove kroz kurenat.

Društvo za unaprijeđenje Krapnja i TZ Krapanj-Brodarica najavljuju 4. po redu Regatu ženskom veslanju koja se, u sklopu manifestacije ‘U susret Gospi od Anđela 2015, održava na Krapnju 1. kolovoza s početkom u 20 sati.

Mještani otoka Krapnja koji imaju valjanu otočnu iskaznicu imat će povlaštenu cijenu prijevoza brodom – ubuduće će mjesečnu kartu plaćati 135 kuna, a ukoliko se odluče za godišnju to će ih koštati 540 kuna ili 45 kuna po mjesecu.

Na otoku Krapanju, najnižem i najmanjem naseljenom otoku na Jadranu, u petak navečer nakratko je oživljen stari običaj ženskog veslanja.