Neovisni novinarski portal
19.3.2018.

Post Tagged with: "JU NP Krka"

Riječ je o zabavnim i interaktivnim radionicama na kojima će djeca učiti o fenomenima vode i krša, o flori i fauni i o antičkom dobu kroz vrijedan arheološki lokalitet rimski vojni logor Burnum.

1. Krka polumaraton, koji će se održati 14. travnja, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske

U Europskom tjednu kretanja svi korisnici poučno-pješačke i biciklističke staze od Skradinskog mosta do Skradinskog buka ostvaruju popust na ulaznicu. Odrasli će tako moći posjetiti Park za 65 kn, a djeca za 35 kn.

Programi prilagođeni djeci svih uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturno povijesne baštine.

Organiziranjem Noći šišmiša u NP Krka već godina uspješno “razbijaju” predrasude o šišmišima kao opasnim životinjama.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a organiziran je besplatan prijevoz autobusom.

Udruge Bioteka i Tragus pokrenule su početkom godine projekt “Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke” sufinanciran sredstvima Javne ustanove Nacionalni park “Krka” u cilju osiguravanja novih, alternativnih, staništa za obitavanje šišmiša i praćenja stanja njihovih populacija.

U programu istraživanja biološke raznolikosti u Nacionalnom parku „Krka“,tijekom lipnja i srpnja, sudjelovalo je 210 studenata sa prestižnih stranih sveučilišta […]

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavlja novi video vodič snimljen u suradnji američkom novinarkom i producenticom, Ashley Colburn, autoricom nagrađenih […]

Nacionalni Park “Krka” i ove godine organizira Bioolimpijadu koja će se održati na Skradinskom buku u petak, 26. svibnja u 10 sati.

Prvi Krkin zeleni stol bit će održan na Lozovcu, glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“, u srijedu, 24. svibnja 2017. u 10 sati u povodu Europskog dana Parkova.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se obilježavanju Tjedna parkova održavanjem Bioolimpijade i Krkinog zelenog stola.