Neovisni novinarski portal
20.10.2018.

Post Tagged with: "Javna ustanova „Nacionalni park Krka“"

Nakon što je prošle godine uveden model ograničenja broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti na Skradinskom buku, a koji je ograničen na 10 tisuća, Javna ustanova Nacionalni park “Krka” i […]

Projekt je vrijedan nešto više od 84 milijuna kuna od čega će Europski fond za regionalni razvoj (EFRD) sufinancirati sa 85 %.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pripremila je posebni program obilazaka Parka za razdoblje od 8. siječnja 2018. do kraja ožujka. Cijena za sve programe je 30 kn po osobi za odrasle i 20 kn za djecu (od 7 do 18 godina) za lokalitete Skradinski buk i Roški slap.

Izložba kroz sedam zaokruženih cjelina predstavlja značaj i ljepote rijeke Krke: kroz oko etnologa, arheologa, povjesničara, umjetnika, geografa, stanovnika njezinih obala, suvremenog posjetitelja. U ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u […]

Slana voda nije slatka, a jezero bez vode više nije jezero.

LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova održat će se 8. i 9. srpnja 2017. na Roškome slapu u Nacionalnom parku „Krka“. Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i […]

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i National Geographic Hrvatska upriličit će izložbu fotografija „Minuta šutnje“ autora Zorana Marinovića. Izložba će biti otvorena u srijedu, 7. lipnja 2017. u 11.30 u galeriji Matija u Šibeniku.

U Nacionalnom parku Krka danas je tradicionalno proslavljen Međunarodni praznik rada, u spomen na velike radničke prosvjede u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero ih je osuđeno na smrt.

Riječ je o tematskom edukacijskom vodiču koji otkriva bogatstvo šumskog ekosustava na području parka.

Organiziranjem prva rekreativne utrke „Rogovo – Roški slap“ koja će se održati u subotu 17. rujna u 10 sati, Np Krka će otvoriti tri nove poučno-pješačke staze.

Ekološka akcija čišćenja podmorja i priobalja održat će se u Nacionalnom parku „Krka“ do 11. rujna , a čistit će se korito Krke od donjeg pristaništa brodova na Skradinskom buku prema Skradinu.

Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Krešimir Šakić i predstavnik ABB. Ltd. Zagreb Aleksandar Radosavljević predstavili su novu infrastrukturu za punjenje električnih automobila na Lozovcu i nova električna i hibridna plug in vozila.