Neovisni novinarski portal
19.2.2020.

Post Tagged with: "Ivica Poljičak"

Hrvatsko novinarsko društvo i Zajednica nakladnika i knjižara oprostili su se danas komemoracijom u Novinarskom domu od Slavka Goldsteina, jednog od najznačajnijih hrvatskih intelektualaca, nakladnika, urednika i novinara, publiciste, filantropa […]

Božo Petrov i Most inicirali su zakonsko omogućavanje otvaranja građe Državnog arhiva datiranod do 22.prosinca 1990. Formalno, nitko nema ništa protiv, stvarno, dojam je da se, osim Mostu, drugima i ne žuri. Plenković najavljuje otvaranje ove teme tek u trećem kvartalu ove godine. SDP kaže, nema straha, od toga strahuje samo 80 tisuća HDZ-ovaca koji su tamo…

Zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv bivšeg dekana Veleučilišta u Šibeniku Marka Radačića (73).

Svečanost u povodu Dana grada, blagdana sv. Mihovila i 950 godina prvog spomena Šibenika, održana je u šibenskom HNK-u.

Otvorena je izložba u Muzeju grada Šibenika u sklopu obilježavanja 25 godina od Rujanskog rata.

Na znanstvenom skupu će biti predstavljen čitav niz potpuno novih znanstvenih spoznaja o povijesti Šibenika koje su rezultat proučavanja neobjavljenog arhivskog gradiva.

Kroz oči običnog puka prikazano je kako je Šibenik izgledao u vrijeme Kandijskog rata i velike kuge. Ovo je priča o tome kako su stanovnici Šibenika preživjeli sve te muke koje su ih zadesile u to vrijeme.

U cilju racionalnijeg poslovanja šibenskim gradskim vijećnicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela danas su uručeni tablet uređaji, koji će omogućiti uštede u dostavi materijala za sjednice Gradskog vijeća.

Među atributima kojima Šibenik može privući turiste željne zanimljivih autentičnih priča je i ona o staroj šibenskoj curi Anki (šempešoli) koja je živjela na vrhu Strmih stuba.

Da brendiranje nije nimalo lagan ni brz posao svjedoči aktualna turistička slika Hrvatske koja ni sa nekoliko više ili manje atraktivnih slogana još nije pogodila „u sridu“.

Čulo se to na današnjoj promociji knjige ‘Arkana Fausta Vrančića Šibenčanina’.

Dobitnik Plakete Grada Šibenika preskočio je domjenak nakon svečane sjednice Gradskog vijeća da bi sjeo s reporterima TRIS-a.