Neovisni novinarski portal
12.4.2021.

Post Tagged with: "Hrvatski branitelji"

Godinu i po dana od prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, novi, svakako za “društvo iz Savske” podobniji, ministar Tomo Medved, objavio je nacrt novog Zakona o hrvatskim braniteljima […]

Nekoliko desetaka branitelja prosvjedovalo je u petak u Kninu pred Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, tražeći da se konačno ispune obećanja Vlade RH o darovanju kuća i stanova.

U Solarisu je danas Ministarstvo branitelja danas predstavilo idejni projekt Veteranskog centra, koji će se graditi u bivšoj vojarni HV-a ‘Bribirski knezovi’ u Šibeniku.

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog Odobra za ratne veterane, s današnje konferencije za novinare optužio je HDZ da iskorištava branitelje u predizborne svrhe.

Ratni zločinacac Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan (61) – u petak je prvi put ispitan u Hrvatskoj, u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Tereti ga se zbog ratnog zločina protiv zarobljenika […]

Pa nas je samo 2.000 branilo Vukovar, danas Vukovarska brigada broji 4.400 ljudi, a Vukovar isplaćuje 6.500 braniteljskih penzija – kako je to moguće?! pita ministar branitelja Matić.

Danas se u Dragišićima komemoracijom obilježava 22. obljetnica herojske pogibije hrvatskih vitezova Jakova Crvelina i Borisa Kartela. Pokušavamo rasvijetliti jesu li mladi Tišnjanin i Vodičanin uistinu morali postati vitezovi.

Šibenski branitelji osnovali su odbor za obilježavanje 25. obljetnice naoružavanja prvih dragovoljaca na šibenskom području, formiranja prvih postrojbi i njihova okupljanja u Primoštenu i Pirovcu.

Zagreb. Savska 66. Pred Ministarstvom branitelja branitelji i invalidi Domovinskog rata. Najteži. Umjesto ‘invalidi’, danas bi bilo politički korektno reći ‘osobe s invaliditetom’, ali politička korektnost nema puno veze s ovom pričom.

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva kod Aleksandra Stankovića je gostovao pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević. Njegove riječi s tribine Europskog doma Vukovar i Documente spominju se kao jedan od razloga prosvjeda branitelja, pa su se na njih odnosila prva pitanja.

Prosvjed branitelja koji je organizirala Udruga stopostotnih HRVI nastavlja se već treći dan. Bdiju ispred zgrade Ministarstva u Savskoj ulici 66 u Zagrebu i traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika ministra Bojana Glavaševića.

Na konferenciji za novinare u Press centru HND-a u u Šibeniku je danas predstavljena Braniteljska domoljubna stranka Hrvatske.