Neovisni novinarski portal
13.11.2018.

Post Tagged with: "Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić”"

Na radionice se možete prijaviti osobno dolaskom u Knjižnicu, na broj telefona 022/201-280 ili u inbox Facebook stranice Knjižnice, poručuju iz GKJŠ.

‘Izložba je primarno zamišljena i postavljena kao emotivni i poučni osvrt na vrijeme i postignuća koja su Šibeniku donijela epitet grada aluminija…’

Danas je u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku otvorena izložba “Faust Vrančić – Machinae novae”, nadahnuta crtežima iz čuvene Vrančićeve knjige izuma i projekata.

Noć knjige 2017. obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje. Više od 500 sudionika pripremilo je više od 1020 različitih programa i prodajnih akcija koji će obuhvatiti najmlađe i najstarije, školarce i studente, bicikliste, kvizomane, profesionalne pripovjedače i zahvalne slušače, čitače od stila i bibliofile raznih profila.

Poznata stand-up komičarka promovirat će roman ‘Jesi online?’ 16. studenog u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

Šibenski funk-rock trio sinoć je predstavio sedam pjesama s nadolazećeg albuma.

Šibenski avangardni rock sastav Magul nastupit će u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Koncert je u petak, 28. listopada, s početkom u 20 sati.

Razgovor s ravnateljem Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku.

Tribina će biti održana 26. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.

– Srijedom po svijetu – nazvan je fimski program na na šibenskoj tvrđavi Barone, koji počinje sutra (22. lipnja) na kino platnu s najljepšim pogledom po svijetu, a priređuje ga – Nikica Šupe. Kokurencija bi mu mogla biti pogled s tvrđave…

Povodom 950-te obljetnice prvog spomena Šibenika, Gradska knjižnica uz predstavljanje drugog izdanja slikovnice o Faustu Vrančiću, autorice Zdenke Bilušić, donosi i izložbu šibenskih zlatara koji će predstaviti svoj filigranski nakit inspiriran šibenskim motivima. U suradnji s Muzejom grada Šibenika za djecu vrtićke dobi organizirana je radionica izrade šibenske kape koju će voditi etnologinja Marija Krnčević-Rak. Zanimljiva priča iz povijesti Šibenika o vješticama Mrni i Dobri bit će prikazana u lutkarskoj predstavi, a svoje znanje o rodnom gradu, učenici osnovnih škola pokazat će kroz kviz Šibenik je to!

Nekada prirodne katastrofe mogu poslužiti i kao upozorenje kako nesreću ne treba izazivati, a u ovim vremenima i kao uputa na potrebu bezrezervne solidarnosti i zajedništva među ljudima.