Neovisni novinarski portal
23.2.2019.

Post Tagged with: "Dubrovnik"

Fotografije naplavljenog plastičnog smeća ispod zidina Dubrovnika preplavile su društvene mreže. Odvratne nakupine plastične ambalaže i drugoga što je morem pristiglo iz susjednih južnijih zemalja slika je koja puno govori […]

– Možda bi nam trebala jedna nova hrvatska himna. Ona Smetanina: Prodana nevjesta – jezgrovito je zaključio dr. Ivo Babić.

Zelena akcija, Inicijativa građana Srđ je naš i Udruženje hrvatskih arhitekata danas su podnijeli tužbu protiv ponižavajućeg Rješenja o prihvatljivosti projekta apartmanizacije Srđa.

“Unatoč pritiscima kojima smo izloženi, mi za razliku od Vlade, nećemo popustiti i najavljujemo novu tužbu protiv ovog skandaloznog rješenja”

Dioklecijanova palača izgleda kao ugostiteljski luna park, Diokletianland, dostavna prometala s kapulom, wc-papirom i whiskeyem se utrkuju po uličicama i umalo gaze Japance, s renesansnih portala vise kupaći kostimi, za šaku kuna oko Zlatnih vrata tumaraju mladići prerušeni u Rimljane s kopljima…

Dubrovnik nije svojina gradskih vlasti ni gradonačelnika ni građana koji ga sada nastavaju; njime se ne može raspolagati kako je kome drago, a najmanje kao komercijalnim resursom.

Tribina u šibenskoj knjižnici 20. veljače u 18 h: Dr. Krolo, dr. Tonković i dr. Marcelić s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru će izložiti rezultate anketnog istraživanja o kulturnim potrebama i vrijednostima mladih u gradovima na jadranskoj obali.

Tribina će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine u 6 sati u dvorani Ivana Pavla II. (samostan Svete Klare, poljana Paska Miličevića) u Dubrovniku.

‘Daleko od očiju javnosti vode se pregovori o financiranju infrastrukture na Srđu.’

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović darivala je dubrovačke mališane slatkim paketima u povodu sv. Nikole i Dana branitelja. No, među čistim hrvatskim slatkišima potkrao se i poneki nepoćudni uljez- čokoladice srpskog porijekla, proizvedene u subotičkoj tvornici Pionir. Na “podvalu” je reagirao jedan pravovjerni roditelj koji nije mogao podnijeti da njegovo dijete jede agresorske čokolade. I eto problema i muke po Kolindi…

Redakcija Fairpress.eu istražila je na koji se način u Gradu Dubrovniku posljednjih godina provode postupci javnih nabava i došla do vrlo zanimljivih primjera.

“Pozivamo Vladu Crne Gore da hitno obustavi potpisivanje novih ugovora te da uvede moratorij na sva daljnja istraživanja nafte i plina u Crnoj Gori. Svoj razvoj kao ekološka država trebamo temeljiti na principima održivog razvoja i turizmu“, izjavila je Milica Kandić iz organizacije Green Home.