Neovisni novinarski portal
6.8.2021.

Post Tagged with: "azilanti"

Maja Sever, HTV-ova reporterka, koja je novim prorežimskim kadroviranjem sasvim marginalizirana nakon što je ostala bez emisije Hrvatska uživo u kojoj je bila jedna od urednica i voditeljica , sve […]

U okviru projekta ‘Mediji protiv mržnje’, Europska federacija novinara (EFJ) i Hrvatsko novinarsko društvo organizirali su radionicu ‘Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti’ koja je održana 26. i 27. svibnja 2017. u Novinarskom domu.

Nakon što je Mađarska jučer zatvorila granice dio izbjeglica koje putuju iz Preševa preusmjeren je prema granici s Hrvatskom .Tijekom noći stigle su u Šid. Jutros nešto prije 6 sati stigao je autobus s oko 60 izbjeglica na autobusni kolodvor u Šid. Riječ je uglavnom o ženama, djeci i muškarcima mlađe životne dobi, koji su zatim pješice krenuli prema graničnom prijelazu Šid, odnosno Tovarnik.

Od događaja u Mediteranu možemo izvući poruku da se cijena zatvorenih granica može mijeriti u ljudskim životima, a ne u broju sprečenih prelazaka.

U zadnjih 10 godina Hrvatska odobrila 133 azila, a samo u prošloj godini u EU išlo preko 500 tisuća izbjeglica. Hrvatska, očito nije najidealnija zemlja za azilante. Zašto?