Neovisni novinarski portal
17.1.2019.

Post Tagged with: "Antifašisti"

Predstavnici naroda žrtava: Roma, Židova, Srba te antifašista pišu državnom vrhu, a oni ne odgovaraju na apele i pisma.

Ranko Ostojić, SDP-ov saborski zastupnik i bivši Milanovićev ministar unutarnjih poslova, objavio je na svom Facebook profilu da je Predsjedništvo Sabora odbilo pokroviteljstvo nad obilježavanjem 9. svibnja, Dana pobjede nad […]

Pretpostavlja se kako je riječ o ostatku ulične table kojom je trebao biti označen naziv zablaćke ulice koja se zapravo zove ‘Ulica žrtava fašističkog terora’.

– Profašistički prosvjednici salutiraju “Sieg heil” i viču okupljenim antifašistima da su Srbi te pjevaju ustaške pjesme… – ističe se.

Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata ‘Juričev Ante Boban’ iz Vodice priopćenjem je reagirala na proslavu 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma, odnosno na partizansku petokraku koju je nosila jedna partizanka dok su antifašisti polagali vjence pod spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Nekoliko stotina antifašista i antifašističkih boraca iz Drugog svjetskog rata danas se okupilo u Vodicama na proslavi 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma.

Nekoliko desetaka političara i predstavnika udruga antifašističkih boraca na Šubićevcu je u četvrtak odalo počast narodnom heroju Radi Končaru i 25-orici njegovih drugova koje su 22. svibnja 1942. godine na tom mjestu strijeljali vojnici fašističke Italije.