Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Vukovar: Kaznene prijave za 15-godišnje autore neprimjerenih škrabotina na fasadama

Vukovar:
Kaznene prijave za 15-godišnje autore neprimjerenih škrabotina na fasadama

Više stambenih zgrada i obiteljskih kuća u Vukovaru ovog je vikenda išarano neprimjerenim grafitima,  “Srbija” i četiri “s”, uglavnom na ćirilićnom pismu. Protiv dvojice maloljetnih “junaka”, i više nepoznatih osoba, prenosi dnevnik.hr, podignute su kaznene prijave.

Policija je još 19. ožujka oko 19 sati u vukovarskoj Ulici Olajnica zatekla “u akciji” dvojicu maloljentika dok su lakom  u spreju ispisivali grafite, ali su se oni , kad su ugledali policiju, odmah dali u bijeg. Ubrzo su uhvaćeni i privedeni u policijsku postaju zbog sumnje da su po fasadi stambene zgrade u Vukovaru ispisivali poruke neprimjerenog sadržaja i protiv njih će, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, biti podnesena kaznena prijava.

No, dvojica tinejdžera – grafitera nisu bili jedini aktivni tijekom vikenda u Vukovaru, jer je PU vukovarsko-srijemska , kako je priopćeno iz policije, na još nekoliko lokacija u gradu također registrirala neprimjerene grafite te je protiv nepoznatih počinitelja podnijela kaznene prijave.

“Slobodne aktivnosti” mladih u Vukovaru samo pokazuju kako se odgajaju nove generacije u tom gradu, najvećem ratnom stradalniku. Klinci od 15 godina o ratu znaju ono(liko) koliko u školi uče, kod kuće slušaju i na ulici vide. A uči ih se, nažalost, još uvijek podjelama i mržnji.

            Foto: Dnevnik.hr
Tags: ,

VEZANE VIJESTI