Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
aktivisti / BANDIĆGRAD / POLITIKA
Dario Juričan u “posljednjem pozdravu” Milanu Bandiću: Zagreb mu treba dati trg u središtu grada, a ja ću mu posvetiti muzej!

Dario Juričan u “posljednjem pozdravu” Milanu Bandiću:
Zagreb mu treba dati trg u središtu grada, a ja ću mu posvetiti muzej!

Za razliku od onih koji su odlučili ad hoc beatizirati preminulog Milana Bandića, pa ga uz ostalo, proglasili i najvećim nakon “utemeljitelja neovisne Hrvatske”, Franje Tuđmana, ili onih što samo ljubav prema djeci mjere onom koju su imali za Bandića, Dario Juričan, aktivist i redatelj filma Kumek, koji problematizira najveće afere USKOK-ovog optuženika i najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika, obratio se javnosti priopćenjem u svom stilu. Osim što ističe kako mu je Bandić bio vječita inspiracija i motivacija, predlaže da se po njemu imenuje i trg u središtu Zagreba.

Evo što je Juričan napisao u svom priopćenju:

-Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna inspiracija. Sanjao sam takvog protivnika još od svog prvog filma Gazda o Ivici Todoriću i dobio ga tek s trećim projektom: filmom Kumek– piše Juričan i nastavlja:
Milan Bandić potaknuo me na angažman i kreativnost u javnom prostoru, od koje sam cijeli život zazirao. Ali radi njega mi nije bilo teško ići na maraton, nije mi bilo teško prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu, nije mi bilo teško niti, zajedno s odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš, pisati žalbu za žalbom kad mi je njegov potrčko, ministar uprave Ivan Malenica oteo ime.

Milan Bandić bio je dostojan protivnik! Bio je to zadnji veliki gazda, takvih više nema. Znam da se Bandić negdje smijulji gledajući kako mu prijatelji i suradnici lijepe etiketu sveca, jer svetac sigurno bio nije. Za života ga nisam štedio, a nije ga ni trebalo štedjeti jer je sam izabrao svoj put i stil vladanja. Žalosti me što se i okolnosti njegove smrti krivotvore, ali to najviše govori o njegovim prijateljima, koji valjda više i ne znaju drugačije-  stoji u priopćenju.

Milan Bandić treba dobiti trg u središtu Zagreba. A ja ću mu posvetiti muzej. Nama u Zagrebu ostaje da nakon Milana Bandića razmišljamo široko. Sanjamo veliko. I činimo promjenu. Moja sućut obitelji Milana Bandića- poručuje Juričan.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI