Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
civilno društvo / POLITIKA / PRIOPĆENJE
Tanja Herceg i daruvarska udruga Impress poručuju: Slobodan ulaz za sve!

Tanja Herceg i daruvarska udruga Impress poručuju:
Slobodan ulaz za sve!

Ima u Hrvatskoj i onih koji uvijek misle pozitivno. Recimo, Impress na čelu s psihologinjom Tanjom Herceg, koja okuplja više od 12 godina sve generacije s istim ciljem: rad na pozitivnim promjenama. Impress reagira protiv diskriminacije o kakvoj se zadnjih dana govori u Hrvatskoj kao top-temi, na svoj, pozitivan način, poručujući da je “slobodan ulaz za sve”!

Nimalo neobično. Jer, Impress uglavnom opisuju kao “Platformu za sve”. Udruga Impress je iz Daruvara i kako sami kažu, teže društvu koje je otvoreno za sve, društvu koje prednost daje kvaliteti, a ne stranačkim iskaznicama, društvu koje spaja – a ne razdvaja ljude. Predsjednica udruge, Tanja Herceg, priopćenjem u svoje i ime Impressa, potaknuta riječkim i imotskim slučajem “nedobrodošlica” bilo za HDZ ili SDP, i raspravama inspiriranim njima, a koje samo produbljuju loše odnose u društvu, poručuje:

-Mi smo skupina ljudi gdje većina nas, niti ja osobno, nemamo niti jednu člansku iskaznicu, a surađujemo sa svima jer vjerujemo da samo zajednički možemo rješavati konkretne probleme društva. Doduše, neki i imaju različite članske iskaznice, ali nemaju utjecaj na rad za zajedničko dobro. Naša organizacija otvorena je za sve, te surađujemo sa svima bez obzira na vjeroispovijest, nacionalnost, politička i druga opredjeljenja, bez obzira na članske iskaznice i ne podržavamo nikakav oblik diskriminacije ili javnog linča. U ovom trenutku u Daruvaru imamo volontere i suradnike iz cijelog svijeta, a udruga ima podružnice u Bjelovaru i Zagrebu te djelujemo na nacionalnoj i europskoj razini. Ne govorimo iste jezike, nemamo ista politička opredjeljenja, ali savršeno surađujemo jer se uvažavamo i težimo ka istom cilju – a to je bolje društvo za sve nas.

Mi smo jednostavno organizacija koja okuplja osobe različite vjeroispovijesti, nacionalnosti, političke pripadnosti, rase i bilo kojih različitosti, pa i mišljenja. Bolju budućnost za nas mlade možemo sagraditi isključivo suradnjom i otvorenim pristupom, a ne diskriminacijom.

Dosta nam je podjela u društvu, dosta nam je slušanja tko je u kojoj političkoj stranci i smatramo da su važnije teme kako riješiti nezaposlenost, iseljavanje mladih, kvalitetu obrazovanja, bez obzira na naše različitosti. Vjerujemo u rezultate, a ne obećanja. Trebamo naučiti razgovarati zajedno i onda kada imamo različita mišljenja.

Mi želimo društvo koje je puno razumijevanja, ljubavi, međusobnog uvažavanja, izvrsnosti, kreativnosti, uvažvanja različitosti. U svoj tim primamo one koji su spremni raditi na toj zajedničkoj misiji bez obzira na sve. Impress je upravo zato poput pokreta koji radi pozitivne promjene i čini dobra djela te potiče druge na pozitivne promjene. Prije svega tu smo za društvo, spremni doprinositi kako bismo stvarali najbolje za zajednicu. 

Uz već postojeće različitosti u timu, uskoro nam u Impress dolazi još 10 novih volontera iz cijele Europe. Naše razlike su samo prednost u kreiranju novih prilika za sve generacije željne znanja, a zajedništvo je snaga koja nam u tome pomaže. Mi svi smo promjena koju želimo, mi svi kreiramo svijet u kojem želimo živjeti. Nadamo se da će to shvatiti i oni koji stalno pozivaju na razdvajanja i zabrane- kaže na kraju svoga “priopćenja pozitive” Impressova Tanja Herceg.




Tags: ,

VEZANE VIJESTI