Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
(NE)RED / hadezeov kutak / POLITIKA
“Sirotog” Ivu Žinića šef HDZ-a, zasad, štiti od “medijske histerije”, a sutra što bude…

“Sirotog” Ivu Žinića šef HDZ-a, zasad, štiti od “medijske histerije”, a sutra što bude…

-Isti sam kao sva ova sirotinja na Banovini- veli Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavački koji danas, tim riječima, javno brani svoje pravo na državnu kuću u kojoj živi od 1995. uz “stanarinu” od 100 kuna, a zadnjih 12 godina bez ikakve naknade, iako, navodno, ima vlastita četiri stambena objekta. I naravno, ne pada mu na pamet podnijeti ostavku zbog afere usred koje se našao i zbog koje se danas sastalo i Nacionalno vijeće HDZ-a…

Andrej Plenković, kao i više puta dosad, ne želi na prvu “presuditi” HDZ-ovom županu, “sirotom” Žiniću, kako ne daj Bože ne bi bilo da je “medijska histerija” srušila još jednog HDZ-ovog dužnosnika.

Na sjednici Nacionalnog vijeća stranke bio je i sam Ivo Žinić koji je dobio priliku da stranačkim kolegama objasni o čemu se radi u ovoj “nekretninskoj aferi”. A nakon sjednice, šef stranke Andrej Plenković je izjavio:

-Žinić je bio na sastanku. Tražio sam ga da pojasni sve ove navode i okolnosti vezane za njega. On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovog kuta. Zatražili smo sve informacije od nadležnih tijela kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše nekih detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali onda ćemo o toj temi raspraviti- neodređeno će Plenković , očigledno kupujući vrijeme.
Zanimljiva je još jedna Plenkovićeva opservacija na “slučaj Žinić”.

-Ovo je kao i pitanje obnove – imali smo medijsku histeriju kada su valjda sve kuće koje je razorio potres 6,2 bile kuće koje su obnavljane u obnovi, sad shvaćamo da je puno manji broj takvih objekata. Ako želite samo iz tog iskustva, provjerit ćemo sve navode- rekao je Plenković, prigovarajući medijima da proizvode afere, poput, eto, one s poslijeratnom obnovom na Baniji koja se, smatra, pokazala neutemeljenom.  Kao da i jedna obnovljena kriminalno nije dovoljna…

Tako je valjda i afera s državnom nekretninom koju je župan Žinić upisao u imovinsku karticu kao svoje vlasništvo, zapravo samo “medijska hajka”, i to histerična, na HDZ-ovog župana s ciljem njegove diskreditacije a time i diskreditacije HDZ-a ususret lokalim izborima. Ali, ne da se Plenković , neće njemu novinari smjenjivati “njegove ljude” !

No, jednog se danas i formalno odrekao. Nakon što su, također, mediji razotkrili njegove inkriminacije. Požeškog gradonačelnika i donedavnog saborskog zastupnika Darka Puljašića će tako na zastupničkoj dužnosti, na koju je podnio ostavku zbog otkrivenih afera, zamijeniti Nikola Mažar, aktulani državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Ni Puljašića se Plenković nije odrekao na prvu, baš kao što je to odbijao i sa svim svojim smijenjenim ministrima, ali kad tad dođe dan da ih više ne može štititi. Za očekivati je da će tako biti i sa Žinićem

Tags: ,

VEZANE VIJESTI