Neovisni novinarski portal
24.6.2024.
MEDIJI / političarenje / POLITIKA
Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek za N1:Neizmjerno sam zahvalna Hedlu, jer osobe poput Puljašića bacaju sjenu na svakog tko odgovorno radi svoj posao ( ?! )

Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek za N1:
Neizmjerno sam zahvalna Hedlu, jer osobe poput Puljašića bacaju sjenu na svakog tko odgovorno radi svoj posao ( ?! )

Ministrica kulture i ( formalno ) medija, Nina Obuljen Koržinek u Točki na tjedan N1 televizije, sasvim kratko komentirajući problematiku iz svog resora, između ostalog je govorila o odnosu vlasti prema medijskim kritičarima. Referirala se i na tezu premijera Plenkovića o medijskom demontiranju države, no kruna njezinih izjava je zahvalnost novinaru Dragi Hedlu što je javno razotkrio rabote kompromitiranog HDZ-ovog gradonačelnika Požege Darka Puljašića

Prije bilo kakvog komentara, pušteno je nekoliko priloga s izjavama šefa Vlade o tome kako “otklanja ozbiljne pokušaje demontiranja države”, o Znanstvenom savjetu Vlade, optužbama na račun novinara, a napose Hrvoja Krešića, novinara N1, kojeg je premijer Plenković nedavno nazvao “odvjetnikom Peđe Grbina”.

Ministrica, međutim, izrijekom kaže da na Vladi nije bilo uopće razgovora o tome da mediji sabotiraju državu, “ne znam kako je uopće ta priča otišla tim smjerom”, kazala je, čudeći se.

-Ne postoje nikakve poluge kojima Vlada može utjecati na vas, i to je dobro, kao ministrica ću se uvijek zalagati za to- ustvrdila je.

Na opasku voditeljice da se nerijetko medije optužuje da kolaboriraju s oporbom u diskreditiranju vlasti, Obuljen Koržinek je rekla:

-Jutros sam gledala jednog od novinara u vašem programu koji je rekao: ‘Oporbeni političari često nas kopiraju’”- umjesto odgovora će ministrica, ocjenjujući da odatle može doći do dojma o podudarnosti medija i opozicije.

Spomenula je i kako je osobno nekoliko puta tijekom godine isticala pozitivnu ulogu medija u epidemiji, a kad je riječ o verbalnim okršajima na konferencijama za novinare, “ponekad je ton pitanja takav da proizvede ovakvu ili onakvu reakciju… Ovisi o osobnostima novinara i onih koji odgovaraju”.

Zanimljivo je ( koliko i licemjerno) da se ministrica sa zahvalnošću očitovala o otkriću kolege Drage Hedla koji je javno ukazao na zloupotrebu položaja ( namještanje natječaja za projektiraje energetske obnove stambenih zgrada u Požegi itd. ) požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i njegove ucjene gradskog vijećnika. Osobno je neizmjerno zahvalna novinaru Hedlu, kazala je ministrica i dodala:

-I voljela bih da se svaka takva sumnja što prije istraži. Da svaka takva osoba, ako tako postupa, da bude oštro osuđena. Znate li zašto? Zato što takva osoba baca sjenu na svakoga tko u toj vertikali odgovorno radi svoj posao-  odgovorila je Nina Obuljen Koržinek baš kao da u HDZ-u nitko ništa nije znao dok im to Hedl nije razotkrio.

Sam premijer je izjavio da o Puljašićevim nezakonitim radnjama nije ništa znao i za njega je , nakon medijskog razotkivanja, bila dovoljna ostavka kompromitiranog člana HDZ-a na dužnost saborskog zastupnika. Ispostavlja se, međutim,  da su još od svibnja 2020. sve znali i predsjednik Vlade i predsjednik Sabora i USKOK i DORH kojima su se pismom obratili neki požeški vijećnici i upozorili na inkriminacije Puljašića. Nota bene, i dalje gradonačelnika Požege.  I onda Koržinek zahvaljuje Hedlu na otkriću. Licemjerno, prijetvorno do bola!

Nina Obuljen Koržinek – foto: printscreen HRT/TRIS

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI