Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
aktivisti
Stigla kućica (foto Zaklada Solidarna)

Kad to radi Zaklada Solidarna:
Svaki dan stižu nove potpuno namještene kućice opremljene klima uređajem, plinskim štednjakom i bojlerom, hladnjakom, mikrovalnom pećnicom, TV prijemnikom, nadstrešnicom ili terasom

Stigla kućica (foto Zaklada Solidarna)

Zaklada Solidarna je na dan 13. siječnja 20121. u sklopu svoje kampanje za pomoć stradalima od potresa na području Petrinje i Siska prikupila 9.176.014,70 kuna. Danas su te brojke već veće. Podsjetimo, Zaklada Solidarna je među prvima reagirala i počela organizirano prikupljati pomoć za stradalnike, te zbog svoje brze reakcije može biti ogledni primjer i uzor mnogima u Hrvatskoj.

U sklopu prve faze hitne pomoći i zbrinjavanja sugrađanki i sugrađana koji su u razornom potresu izgubili svoje domove, Zaklada  je u Petrinju, Glinu i Hrvatsku Dubicu dostavila mobilne kućice.

-Neopisivo nam je drago što od večeras više obitelji spava u miru, na toplom. Na kućice je utrošeno 1.218.750,00 HRK, a kupljene su od domaće tvrtke DUE-DI d.o.o. Iako su kućice u potpunosti opremljene, naglašavamo da je riječ o privremenom rješenju koje će ljudima omogućiti da na dostojanstven način dočekaju trajnu obnovu svojih domova. Zaklada SOLIDARNA u procesu je okupljanja stručnog kadra koji će izraditi održiv model obnove na što će biti utrošeno 55 do 60% ukupnih donacija prikupljenih u Fond 5.5. Hvala vam od srca na podršci i povjerenju! Čeka nas puno posla u tjednima, mjesecima pa i godinama koje dolaze, ali zajedničkim naporima pokazujemo našim sugrađankama i sugrađanima da njihova budućnost neće biti prepuštena slučaju – kažu u Zakladi.

Zaklada Solidarna je i dokaz da nekolicina posvećenih, dobrohotnih i okretnih ljudi može u kratkom roku organizirati velike humanitarne ili druge akcije, bez bespotrebnog gubljenja vremena u trenucima kada je brza i konkretna reakcija od najvećeg značaja za ugrožene građane.

Stigla kućica (foto Zaklada Solidarna)

-Nakon što smo jučer u Petrinju, Glinu i Hrvatsku Dubicu dostavili 8 mobilnih kućica i osigurali dostojanstven privremeni smještaj za 8 obitelji, distribucija ide dalje! Danas su obiteljima iz Gline i Dvora pristigle još 4 potpuno namještene kućice opremljene klima uređajem, plinskim štednjakom i bojlerom, hladnjakom, mikrovalnom pećnicom, TV prijemnikom, nadstrešnicom ili terasom te svim ostalim sitnim inventarom – ističu u Zakladi Solidarna.

Gospodin Čačić iz Gline, čija je četveročlana obitelj jutros uselila u jednu, zahvalio je svim donatoricama i donatorima Fonda 5.5: “Kuću koju je potres uništio žena i ja kupili smo prije 3 godine. Danas smo sretniji nego taj dan! Napokon imamo siguran krov nad glavom, možemo djecu skloniti na toplo i biti mirni. Hvala vam!”

S distribucijom mobilnih kućica nastavljamo sutra, kažu, a mozaiku solidarnosti kojim sugrađanima i sugrađankama iz Banije pokazuju da nisu sami u ovoj kriznoj situaciji može se pridružiti putem doniralice Zaklade SOLIDARNA: https://solidarna.hr/donirajte

ili putem aplikacije

KEKS Pay
ili putem
PayPal

 

a: http://paypal.me/solidarna

 

ili uplatom na nenamjenski račun Zaklade SOLIDARNA za krizna stanja:
Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406
Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ
Poziv na broj: 01-2021
SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

Putem aplikacije

KEKS Pay

može se donirati i iz inozemstva, bez naknade! (aplikacija je na hrvatskom jeziku)

Stigla kućica (foto Zaklada Solidarna)

Tags:

VEZANE VIJESTI