Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
IZDVOJENO / MEDIJI
Preminuo novinar i urednik Željko Matić, godinama glavni kreativac kultne “stojedinice”

Preminuo novinar i urednik Željko Matić, godinama glavni kreativac kultne “stojedinice”

Umro je još jedan novinar. Željko Matić. Bio je dugogodišnji urednik na “stojedinici”, popularnom zagrebačkom Radiju 101. Preminuo je u Zagrebu, kako je danas priopćilo Hrvatsko novinarsko društvo.

Matić je rođen 1961. godine u Šibeniku, novinarstvom se počeo baviti 1984., na Omladinskom radiju, kasnije Radiju 101. Do 2014. bio je glavni kreativac i urednik ključnih rubrika tog kultnog radija. Bio je urednik unutarnjopolitičke rubrike, urednik Društvene redakcije, urednik Informativnoga programa, glavni urednik i predsjednik Nadzornoga odbora. Zapravo, sve i sva Radija 101.

Pokrenuo i uređivao neke od najslušanijih radijskih emisije Parlament show, Tema dana, Intervju tjedna, Scarface i dr., koje su postavile standard za radijske informativne emisije. Devedesetih je sa suradnicima i novinarima, navodi HND, od Radija 101 stvorio jedan od najutjecajnijih medija u Hrvatskoj, na kojem se neovisno izvještavalo i govorilo. Kasnije je radio i u drugim medijima , a od 2014. na televiziji N1, a potom na Z1, stoji u objavi HND-a, čiji je Matić bio aktivni član.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI