Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
koncert
Gordana Pavić

Koncert i to uživo:
Gordana Pavić svira ‘Beethovenu u čast’ – za 48 najbržih gledatelja

Gordana Pavić

U vremenima u kojima su kulturni događaji, a posebice nevirtualni koncerti uživo rijeđi nego snijeg u Dalmaciji ljeti, večeras će 48 najbržih ljubitelja klasične glazbe u Šibeniku moći u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku poslušati i pogledati koncert vrsne pijanistice Gordana Pavić s početkom u 20 sati, a pod naslovom: ‘Beethovenu u čast’.

-Zbog epidemioloških mjera u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Besplatne ulaznice na “www.mojekarte.hr“ i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i sat prije početka programa – poručuju iz HNK u Šibeniku.

Gordana Pavić

U obljetničkoj godini u kojoj cijeli svijet slavi 250-tu godišnjicu rođenja Ludwiga van Beethovena najavljuje se recital šibenske pijanistice Gordane Pavić kojoj će na programu biti su tri sonate ovog velikog skladatelja: Sonata op. 109, Sonata op. 31 br. 2 (poznata pod nazivom „Oluja“) i Sonata op. 13 (poznata pod nazivom „Patetična“).

Inače, zanimljivo je kako je koncert  „Classical music is back“  koji je u Šibeniku održan 8. lipnja ove godine u kojem također nastupala Gordana Pavić i Nera Gojanović, mezzosopranistica, bio prvi glazbeni događaj uživo u Šibeniku nakon dugih mjeseci korona praznine i obustave svih kulturnih zbivanja van virtualnog svijeta.

Gordana Pavić je cijeli život glazbenica. Diplomirala i postdiplomirala je klavir na zagrebačkoj Akademiji, profesorica je klavira u Glazbenoj školi Ivana Lukačića, iza nje je nepregledni broj koncerata, svira i sa šibenskim pjevačkim društvom Kolom, surađuje sa HKK  Šibeniku na većini glazbeno-scenskih projekata, podupire i Šibensku narodnu glazbu, te je dio stalnog postava orkestra festivala Šibenske šansone…

Tags:

VEZANE VIJESTI